• Meiden/vrouwenvoetbal: een introductie

    Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen twee decennia in Nederland een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Het succes van de Oranje Vrouwen heeft er mede voor gezorgd dat het aantal vrouwelijke leden de afgelopen jaren een opgaande lijn heeft laten zien. Inmiddels telt ons land ruim 162.000 vrouwelijke KNVB-leden, het grootste aantal van alle teamsporten in Nederland. Het meiden- en vrouwenvoetbal is kwantitatief én kwalitatief dus sterk in ontwikkeling.

    Ook bij vv VIOD wordt er al jaren door meiden/vrouwen gevoetbald. We bieden meiden/vrouwen de gelegenheid om zowel prestatief als recreatief te voetballen. Vanaf de ‘mini’s’ tot en met de pupillen spelen meiden en jongens met en door elkaar. Het is onze ambitie om vanaf de junioren in iedere leeftijdsklasse een meidenteam te creëren. Vanzelfsprekend kunnen meiden ook bij de junioren nog worden ingedeeld met de jongens.

    vv VIOD wil een vereniging zijn waarin voetbalsters op basis van onderlinge waardering, in een omgeving van normen en waarden, zich maximaal kunnen ontwikkelen, maar waar ook recreactieve spelers met plezier kunnen voetballen en waarbij sportief gedrag, respect voor de ander en voetbalplezier voorop staan.

    Op dit moment kent vv VIOD een tweetal meiden/vrouwenteams. De MO20-1 en Vrouwen 1. Daarnaast spelen er vanaf de Plus Dichteren Cup tot en met de JO15 diverse meisjes/meiden bij vv VIOD. Vind jij het ook leuk om te komen voetballen bij vv VIOD of wil je vrijblijvend een keertje meetrainen? Neem dan gerust contact met ons op!