• De Vrijwilligers Coördinatoren van VIOD

  Vrijwilligers vormen het fundament van onze vereniging. Zo wordt het technisch en bestuurlijk kader van de vereniging gevormd door vrijwilligers, maar ook alle nevenfuncties zoals de kantine, het onderhoud van het sportpark, de begeleiding en organisatie bij wedstrijden van het eerste en alle andere wedstrijden. VIOD heeft oog voor deze vrijwilligers, en heeft daarom een paar maanden geleden de keuze gemaakt een tweetal vrijwilligerscoördinatoren aan te stellen. Peggy Chevalking en Ewald Hilferink zijn iedere woensdagavond bij VIOD aanwezig om u te woord te staan.


  De hoofddoelstellingen van de vrijwilligerscoördinatoren zijn:

  • het creëren van een optimale binding van de vrijwilliger met VIOD;
  • de deskundigheid van vrijwilligers binnen onze club verhogen.


  Verder heeft de vrijwilligerscommissie de taak om:

  • De vraag naar en het aanbod van vrijwilligers in kaart te brengen;
  • Een heldere en duidelijke structuur in het vrijwilligerswerk te creëren en te behouden;
  • Initiatief nemen in voorlichting en werving van vrijwilligers.


  Werving

  Het goed functioneren van de vereniging is niet alleen afhankelijk van voldoende vrijwilligers in de bestuurlijke en technische kaderfuncties. Het valt of staat vooral bij het hebben van voldoende vrijwilligers voor de andere ondersteunende werkzaamheden. Daarom worden leden (of ouders) van de vereniging al bij aanmelding gevraagd naar hun bereidheid om als vrijwilliger binnen onze vereniging actief te zijn. Zo kan er tijdig en eventueel via scholing en workshops voor vernieuwing van het kaderbestand worden gezorgd.

  Ook ouders van jeugdleden worden op deze wijze bij de vereniging worden betrokken. Op deze manier kunnen de coördinatoren van de diversen afdelingen gericht de mensen benaderen voor specifieke functies binnen de vereniging. De vrijwilligerscommissie ondersteunt hen daarbij. Op deze wijze wordt een database ontwikkeld met informatie betreffende de VIOD-leden, waarin staat af te lezen welke leden (of welke ouders van jeugdleden) bereid zijn vrijwilligerswerk te doen en voor welke werkzaamheden zij eventueel belangstelling hebben.

  reageren? stuur een E-mail: KLIK HIER

   

  Meer nieuws KLIK HIER

   

  Een noodkreet van onze Vrijwilligerscoördinatoren:

  Doetinchem, 1 juli 2018.

  Beste leden, ouders en/of verzorgers van onze jeugdleden,

  Het WK voetbal toernooi nadert een spannend einde, wie gaat de grote winnaar worden van de wereld, dat het een Europees onderonsje gaat worden dat is een ding dat vast staat. En dan is het toch echt gedaan met het voetbalseizoen. Ook al staat menig profvoetballer alweer op het veld voor de eerste trainingen voor het nieuwe seizoen. Hun vakantie zit er inmiddels op.

  Voor menigeen onder ons start de grote zomervakantie dit aankomend weekend. Dat betekent even voor een paar weekjes helemaal niks. Relax zou ik ook zeggen. En dat is ook wel verdiend natuurlijk na het harde werken van het afgelopen jaar.

  VIOD 1 promoveert uiteindelijk na een zware nacompetitie naar de 2e klasse. Veel teams mochten de kampioensschaal omhoog houden, al dan niet in de competitie als dan wel op de vele toernooien en bekerfinales. Wat zijn we trots. Maar dat zijn wij op al onze teams. We hebben zelfs weer jeugdspelers geleverd aan de Graafschap. Geweldig toch. We hebben genoten van iedereen op de velden. Allemaal toppers!

  En van daaruit ook gelijk een groot woord van dank aan die mensen die het afgelopen jaar Viod enorm heeft geholpen met verschillende vrijwilligers functies. Alle lof voor hun.

  Ook trots zijn wij op diegene die hard moesten studeren voor hun school en voor hun examens moesten leren. Ook toppers, net als onze pupillen op de basisschool die een cito of iep toetsen moesten maken. Het is nu echt tijd om te relaxen. Dat hebben jullie allemaal verdiend.

  U zult zich wel afvragen, waarom nu deze mail. Wij zullen u dit hieronder uitleggen.

   Er is nog geen relax moment van toepassing bij VIOD! Daar wordt door enkele mensen op dit moment hard gewerkt voor het nieuwe seizoen. Een nieuw seizoen waarin wij iedereen tevreden wil en kan houden. Waar iedereen weer op zijn plek zit en als topper behandeld gaat worden!

  Allereerst willen wij ons aan u voorstellen. Wij zijn Ewald Hilferink en Peggy Chevalking. Onze kinderen voetballen al geruime tijd bij VIOD. Misschien kent u ons al en misschien ook helemaal niet. Beiden zijn we fervent voetballiefhebbers en onze kinderen voetballen allemaal met veel plezier bij VIOD. Inmiddels doen wij al wat jaartjes diverse vrijwilligerswerk bij VIOD.  Dat doen we graag. Wij hebben het net als onze kinderen naar onze zin bij deze vereniging.

  Maar wat zouden wij het jammer vinden is als deze vereniging bijna ‘gedwongen’ na 90 jaar zou moeten stoppen omdat er niet genoeg mensen zijn die de club met allerlei taken kunnen helpen. En dat geldt niet alleen op voetbalgebied. Dat zou enorm zonde zijn. Een vereniging is geen bedrijf, maar er moet wel op elke ‘afdeling’ genoeg bezetting zijn wil het op rolletjes lopen zodat iedereen het naar zijn zin heeft.

  VIOD bestaat dit jaar 90 jaar! Dat wordt uiteraard groots gevierd. Dat is mede mogelijk gemaakt door enkele vrijwilligers. Wat geweldig mooi is dat, maar nog mooier zou het zijn dat wij samen de 100 jaar gaan halen. En met een opgeheven hoofd kunnen zeggen met z’n allen: "Dat hebben we toch maar mooi gefikst"

  Maar dat kan het bestuur met nog enkele mensen als vrijwilliger niet alleen.

  Dat betekent dat wij op zoek zijn naar mensen die verenigen. Samen met elkaar de club verder helpen.

  En natuurlijk willen we na de zomervakantie weer hard gaan trainen voor een nieuw seizoen. Uw kind weer het spelplezier laten beleven op de velden.

  U en uw kind hebben gekozen voor Viod. Waarom? vragen wij dat af. Wat is belangrijk in uw keuze geweest. En hoe mooier is het dan om ook een bijdrage te leveren om Viod nog beter op de kaart te brengen zodat meerdere mensen voor deze mooie club kiezen. Laten we proberen daarin samen onderscheid te maken. Maak uw wensen kenbaar. Ook dat vragen wij van u. U kunt het zelf aanleveren.

  Oke genoeg gezeurd zult u nu al wel denken, maar wij zijn nog lang niet klaar met zeuren. En als het even mee zit zeuren wij over een paar weken weer. Een vereniging kan nu eenmaal niet bestaan zonder vrijwilligers. Dus nu dan maar over op de orde van de dag. U krijgt immers er nu tijd genoeg voor om erover na te denken. De vakantie komt eraan.

  Viod bied elk team aan om 2x te kunnen trainen, maar dat kan alleen als het team een trainer heeft. Heeft u totaal geen ervaring als trainer? Dat kunnen wij eigenlijk niet geloven, aangezien wij vaak genoeg ‘trainers’ (lees ouders) hebben gehoord die langs de lijnen staan en alles beter te weten dan een Louis van Gaal ??. Misschien hebben wij jeugdleden die een opleiding op sport en bewegings gebied volgen of die het gewoon leuk vinden om onze jongste jeugd te trainen. De jongsten zullen het in ieder geval geweldig vinden!

  Viod bied trainers zelfs de kans om begeleid te worden in het trainen, zodat u in het loop van het jaar een goede training alleen, al dan niet met een assistent erbij, kan geven. Oftewel geef u op bij de ‘afdeling’ trainers. Hoe leuk is dit niet als aan het einde kan zeggen "dat hebben we maar weer mooi gefikst"

  Maar zo zijn er nog veel meer vacatures op vrijwilligersgebied bij een vereniging,

  Wat zou het zonde zijn dat we volgend jaar geen voetbalkamp meer voor de jeugd kunnen organiseren. Het afgelopen weekend was TOP Voor de kinderen!!!. Wat hebben ze genoten, maar bovenal wat was het super georganiseerd. Maar ook deze mensen van de jeugd activiteitencommissie kunnen dit niet meer alleen. Er moet meer hulp bij. Afgelopen weekend was er gelukkig genoeg hulp aanwezig. Was u één van deze mensen dan kunt u dat beamen dat het bovenal heel gezellig was en misschien zegt u nu: ik wil dit volgend jaar weer doen, geef u dan op voor de ‘afdeling’ activiteitencommissie. Er kan dan meer georganiseerd worden voor elk lid!

  Aan het einde van de zomervakantie staan er weer 2 grote toernooien bij Viod gepland. Het Dumphuis en Fimax toernooi. Toernooien die door vele clubs van veraf goed wordt bezocht en wordt beoordeeld. Dit moet toch ook behouden worden. Ook voor deze organisatie zoeken wij nog mensen die willen helpen om dit elk jaar terug te laten komen.

  Maar natuurlijk kan het zo zijn dat u totaal iets anders wilt doen voor de club. Wij zeggen: kom maar op. Voor iedereen is er plek. Wij wijzen niemand af. Vraag bij ons de vacatures op en wij kunnen u de benodigde uitleg geven

  Enkele voorbeelden van vacatures die van groot belang zijn:

  -       Leeftijd coördinatoren voor HMQ JO8-JO9

  -       Scheidsrechters coördinatoren voor de Jeugd

  -       Trainingsschema coördinator

  Ongetwijfeld gaat er nu in u op, tjee daar heb ik totaal geen tijd voor. En ja iedereen is tegenwoordig druk met van alles. Eerlijk gezegd denken wij dat ook weleens. En toch doen wij dit. Het is toch net alsof je naar de sportschool moet. Geen zin maar achteraf toch fijn dat je het gedaan hebt. Nou die 2 a 3 uurtjes die je misschien in de week, in de maand, moet besteden aan een vrijwilligers functie kan daar niet tegenop.

  Zo hee, zult u nu wel denken, wat een hoop gevraag. Wij weten het. Het is een enorm bericht, maar mensen laat deze club sowieso die 100 jaar halen. Hoe mooi kan je dan terugkijken op deze tijd en kunnen zeggen ‘dat hebben we dan maar mooi gefikst met z’n allen!

  U wilt toch ook gewoon dat uw kind het volgend seizoen kan blijven trainen en wedstrijden kan voetballen. Wij gaan ervan uit dat dit gewoon door kan blijven gaan. Daarvoor zit u immers bij een voetbalvereniging. Maar onthoud bovenstaande goed!

  Oftewel Uw hulp hebben wij dit keer nog harder nodig dan ooit!  Misschien kent u iemand uit uw omgeving die niet lid is van VIOD maar graag iets wilt doen voor anderen. Graag! Ook zij zijn van harte welkom bij onze verenining.

  Schroom dus niet. Vragen, wensen? Neem gerust contact met ons op.

  Wij wensen u alvast een fijne vakantie en hopelijk tot ziens.

   

  Hartelijke en sportieve groeten van

  Ewald Hilferink en Peggy Chevalking

  (06 51 51 91 29)  en ( 06 27 19 52 58)

  vrijwilligers@vioddoetinchem.nl

  Vrijwilligers coördinatoren VIOD.