• Zoey Verheij heeft uitnodiging binnen voor team MO14 van de MVVA.

  17 jun 2020
  |
  • 0
 • Trots kan vv VIOD Doetinchem melden dat Zoey Verheij, speelster van VIOD JO13-1, is uitgenodigd voor de selectie MVVA MO14. Een uitzonderlijke prestatie, want de MVVA vist uit de vijvers van meer dan 40 Achterhoekse voetbalverenigingen en zorgt ervoor dat deze meiden zich dichtbij huis in een veilige omgeving verder kunnen ontwikkelen.

  Door John van der Kamp

  Om talentvolle voetballende meisjes de kans te geven om hun talenten te ontplooien, maar toch bij hun eigen club te blijven voetballen, is vorig jaar een talentenacademie gelanceerd onder de naam Meiden- en Vrouwenvoetbal Achterhoek, kortweg genoemd de MVVA. Initiatiefnemers zijn Hilde Gerritsen en Anouk ter Bille, die na de start inmiddels al wat moois hebben neergezet en hebben de afgelopen periode vele trainingen georganiseerd om zo een goede kijk op de talenten te krijgen. Daaruit is Zoey voortreffelijk naar voren gekomen en is door de academie beloond met haar uitverkiezing en sluit zich aan bij het team MO14. “De afgelopen trainingen heeft Zoey meegetraind bij MVVA, nadat ze in december op de schaduwlijst kwam te staan. We zijn erg te spreken over haar ontwikkeling en dit houdt dan ook in dat wij graag met haar door willen. In het nieuwe seizoen zal Zoey deel uitmaken van de MO14 van MVVA”, laat Hilde Gerritsen weten, die toevoegt dat Zoey op de vrijdagavonden de extra trainingen gaat volgen en deel zal nemen aan de oefenwedstrijden.

  Zoey Verheij stapte op zes jarige leeftijd aan de hand van haar vader Edwin Verheij bij VIOD binnen om te gaan voetballen bij de RaboCup. Na 2 seizoenen in de F’jes, kwam zij terecht bij trainer Stino Cancian en speelde tot het seizoen 2016-2017 in het team JO11-1. Daarna op het grote veld. Vanuit een verdedigende positie, weet Zoey op het middenveld haar mannetje te staan en heeft zich onder de trainers Rico Stap en Ewald Hilferink nog meer weten te ontplooien. Een nieuwe stap dient aan, want ook in het aankomend seizoen blijft zij bij de jongens spelen en is Zoey geselecteerd voor het team JO15-1. “Bij mijn trainer Stino speelde ik verdediger, maar mijn favoriete plek is op het middenveld. Ik hoop dat ik mij nog meer kan verbeteren straks bij JO15 en tijdens de trainingen bij de MVVA”, vertelt Zoey Verheij, die ‘oranje leeuwin’ Jackie Groenen als idool noemt, gek is met Playstation en vorig jaar met haar studie Havo op het Rietveld Lyceum is gestart.  

  Zij kan bij VIOD vanaf augustus een leuk en goed georganiseerd seizoen tegemoetzien bij haar nieuwe team JO15-1. Na het vertrek van Patrick Willemsen is Sebastiaan van Wageningen als trainer aangesteld, die weer de ervaren mannen Niek Notten en Marcel van de Drift naast zich heeft staan.

  VIOD wenst Zoey heel veel succes en speelplezier de aankomende tijd, zowel op Sportpark Dichteren als onder de vleugels van de MVVA!

   

  Foto’s: VIOD Doetinchem

  Tekst en foto: John van der Kamp