G-Q0N4XYNWXY
 • Zeven van de elf

  5 nov 2021
 • Een voetbalwedstrijd spelen midden in de herfst. Als het de hele ochtend heeft geregend en de meiden van VIOD MO17-1 pas in de middag mochten aantreden en dan…… dan schijnt de zon! Perfecte omstandigheden voor het team om zich weer te laten zien. En dat deden ze dan ook…..
  Vanaf begin af aan was er de druk op de goal van de tegenstander. Het was gewoon wachten op de eerste treffer. Deze viel al na vier minuten spelen; mooi combinatie voetbal bracht Lynn (met haar wondersloffen) in de gelegenheid de 0-1 te maken.
  Zes minuten later was het Kate die scoorde. Net als twee weken geleden, toen ze haar eerste twee doelpunten maakte. Nu was het na een solo; centraal op het middenveld , een combinatie met Lynn, was het voor Kate blijkbaar een koud kunstje geworden om de bal achter de keepster van de Keijenburgse Boys te krijgen (0-2). Een mooie ontlading bij haar en de rest van haar teamgenoten en staff.
  In de verdediging stond het vandaag goed. Linksback Ilham had vandaag har tegenstandster in de greep. Ze zat er bovenop. Ze won veel duels en hield balbezit. Prachtig om te zien. Enige opwinding aan de zijlijn ontstond, toen Ilham de bal had afgepakt en met bal ging dribbelen, 10, 20, 30 meter, tot ze bij de zestien aan kwam en de aanval strandde. Heerlijke actie. Straalde zelfvertrouwen uit..
  Zo ook voor Wendy, die wederom zeer geconcentreerd speelde. Ballen veroverde, goed de duels aan ging en in het belang van het team spelde.

  Tot aan rust werd er nog zes keer gescoord;
  Maud (0-3), Anne (0-4), Isa maakte de vijfde en de zesde. Kaya, die eerder nog een kopbal uit een corner naast kopte, was met een diagonaal schot in de verre hoek, verantwoordelijk voor de 0-7. En centrale verdedigster Sterre, tekende voor de 0-8 en tevens ruststand. Dit was haar eerste doelpunt van het seizoen.
  In de rust werd aangegeven dat de meiden zichzelf toch nog tekort deden. Ondanks de ruimte voorsprong. ‘We leiden teveel en onnodig balverlies’, merkten de meiden zelf op.

  Enige verandering bij aanvang van de tweede helft was de wind; die had VIOD nu tegen…..
  De ‘wervelwind’ waarmee de meiden in de eerste helft voetbalde was wel meer gaan liggen.
  Desondanks bleven de meiden wel goed hun best doen. Jasmijn was voorin zeer nadrukkelijk aanwezig. Ze was echt op zoek naar haar eerste doelpunt. Helaas mocht het vandaag niet lukken, maar heeft ze wel weer haar belangrijke waarde laten zien, waardoor haar teamgenoten vaak wel konden afronden.
  ‘Meiden ga weer eens voetballen’, riep Sam van achteruit. Zij merkte dat het team weer een boost nodig had. En dat liet ze op een positieve manier horen.

  Floor had vandaag weer veel rust aan bal. Ze speelde vaak haar tegenstandster uit en zorgde voor aanvallende impulsen. De mogelijkheden om op goal te schieten waren daar, maar Floor koos toch vaker voor het vrijspelen van de spitsen.
  Na ruim een kwartier in de tweede helft konden de handen weer op elkaar; Lynn scoorde haar tweede van de wedstrijd (0-9). De 0-10 viel in de 74e minuut; wederom Lynn.
  Anne bepaalde met haar tweede goal de eindstand op 0-11.
  Als u heeft meegeteld, dan heeft u gelezen dat er zeven doelpuntmakers waren bij deze 0-11 overwinning. Dat zegt veel; voldoende scorend vermogen in dit prachtige meidenteam!
  Kijken hoe het hun volgende week af gaat? Moet Sam de meiden weer scherp zetten? Zullen Jasmijn en Floor hun eerste goal van het seizoen gaan maken?
  We gaan het meemaken….
  Zaterdag 6 november, 10.45u, veld 3 op Sportpark Dichteren.
  Tegenstander Grol MO17-1