• Wondersloffen

  29 sep 2021
 • Afgelopen week liet Lynn op de training vol trots haar nieuwe voetbalschoenen zien. Hier wil ze het nieuwe seizoen mee gaan vlammen…..
  Het nieuwe voetbalseizoen begon vandaag, zaterdag 25 september, met een uitwedstrijd tegen SJO MEC/Bredevoort MO17-1. Helaas konden Megan en Kaya vandaag niet aanwezig zijn. Twee extra redenen voor het team om deze twee kanjers mentaal een dienst te bewijzen. De andere reden was; PLEZIER maken!
  De trouwe supporters zagen, op het kleine, knusse sprotcomplex in Winterswijk, de VIOD meiden fel van start gaan. Kate (controlerende middenvelder) was één van de eerste die na een mooi opgebouwde aanval, de bal net naast schoot. De eerste waarschuwing was afgegeven.
  Een corner voor VIOD; Isa nam de corner en Lynn stond goed en tikte de bal, niet met har nieuwe schoen, maar met haar knie, in de goal; 0-1.
  Niet veel later was het een combinatie tussen Kate en Jasmijn, die Lynn bediende. Zij schoot de bal strak rechts onder in de hoek; keepster kansloos (0-2). Het eerste doelpunt met haar nieuwe schoenen!
  Helaas moest Kate kort daarna met een blessure het veld verlaten. Gelukkig kon ze later weer meespelen.
  Het team bleef fel en druk zetten op de helft van de tegenstander. Op het moment dat de tegenstander onder de druk uit kon komen, waren de verdedigers alert. Ilham (linksback) tikte de bal dan rustig terug op keepster Frederique, die daarmee centrale verdedigers Sterre of Floor(tje) kon inspelen, of de bal aan rechtsback Sam kon meegeven. Zo konden de VIOD meiden met de juiste inspanning, felheid en snelheid, de rust bewaren en het spel domineren. Combinaties maken en daarmee mooie aanvallen opzetten. Want deze waren er genoeg vandaag….
  Isa verdubbelde de score naar 0-4. Twee doelpunten in korte tijd, waarvan de 0-3 een beauty was; een prachtig schot in de linker kruising. Via de onderkant van de lat vloog de bal in het doel. Om van te genieten.
  Lynn, ja weer Lynn, zette de rust stand op het bord, 0-5. Een lage voorzet van Anne, gaf Lynn de gelegenheid uit te halen. Ze raakte de bal goed. Door het midden belandde de bal in het doel. Zuivere hattrick voor Lynn. Met haar nieuwe wondersloffen!
  Na rust gingen de VIOD meiden door waar ze mee bezig waren. ‘In de tweede helft zijn we vaak beter’. Dat beloofde dus nog wat.
  Voor Sanne was het een fijne middag om een nieuwe positie, centraal in de verdediging, uit te proberen. Dat deed ze met volle overgave. Samen met Sterre en later Floor(tje) heeft ze haar taken daar goed uitgevoerd.
  Een aanval door het midden zette Maud alleen voor de keepster. Met een bekeken schot over de keepster, was dit de 0-6 voor VIOD.
  Door wat miscommunicatie kregen de tegenstanders de gelegenheid op het VIOD doel te schieten; deze was ook meteen raak (1-6). De bal ging links onderin de hoek, buiten bereik van Frederique. Zij had ook weer een actieve rol , door meer als 11e veldspeelster mee te doen. Daarmee hield VIOD de tegenstander weg van het eigen doel.
  Floor en Wendy waren ook deze wedstrijd weer aanspeelpunten op de flanken. Met de rust aan de bal hielden zij het overzicht en zetten zij hun teamgenoten in werking. Waaronder Anne, die met haar kwaliteiten medespeelsters in kansrijke positie kan brengen.
  Zo ook bij de 1-7. Jasmijn maakte haar eerste doelpunt in dit meidenteam. Een mooie beloning voor het harde werken en goede, positieve inzet. Haar schot op doel ging rechts onderin de hoek. Wellicht een ‘bevrijdende treffer’ voor haar….!
  Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Isa. Ook zij maakte er vandaag drie. Maar de 1-8 was net als de 0-3 een beauty; de bal vloog nu in de rechter kruising. De keepster stond er bij en keek er naar. Terecht applaus voor dit doelpunt en daarmee ook voor de eindstand, 1-8.
  Een mooie start van het seizoen ’21-’22. Komende zaterdag, 2 oktober, mag VIOD MO17-1 thuis aantreden tegen FC Trias MO17-1.
  Aanvang 11.15u, veld 1 (hoofdveld)
  Vrije toegang!

  Tot dan!