G-Q0N4XYNWXY
 • Wat is de beste uitvinding?.... Voetbal!

  10 sep 2021
 • Yes, wij mochten weer! Voetballen onder redelijk normale omstandigheden. Hopelijk kunnen we de beperkingen rondom de Corona maatregelen achter ons houden. Zaterdag 4 september 2021, was een prachtige dag; blauwe hemel, een graadje of 24 en 22 speelsters die op het hoofdveld van v.v. VIOD stonden te popelen om de eerste bekerwedstrijd te gaan spelen. Het meidenteam van VIOD MO17-1 mocht het in deze wedstrijd opnemen tegen de meiden O17 van ST. Terborg/Silvolde/VVG’25.

  In onderstaand verslag neemt keepster Frederique jullie mee in het verhaal en de sfeer van die wedstrijd; ‘Wij, de meiden van VIOD MO17-1, hadden vandaag weer de eerste wedstrijd na de zomerstop. Wij hadden al een paar keer getraind. Iedereen had weer zin om een wedstrijd te spelen!​
  We begonnen de wedstrijd met een warming up. En zoals altijd weer met de yell, voorafgaande aan de wedstrijd. En toen begon de wedstrijd.
  We moesten even op gang komen, maar na een paar minuten, scoorden we al de 1-0. Door een mooie goal van Isa uit een corner. Een mooie aanname in de lucht en mooi afgemaakt. De tegenstander had nog een paar mooie kansen, maar ze gingen er niet in. Het bleef 1-0, tot aan de rust. We bespraken in de rust met z’n allen nog even wat er goed ging en ook wat er beter kon. De zon bleef schijnen, het kunstgrasveld werd goed opgewarmd en de tweede helft begon. We moesten er toch weer even in komen, maar toen stonden we er weer helemaal. We hadden een paar mooie kansen, maar de tegenstander ook. Gelukkig lukte het ons om de ballen tegen te houden. Nog 4 minuten te spelen. De spanning steeg. Maar nog steeds die 1-0 voorsprong.
  En toen..... een penalty voor de tegenstander! Dit was de kans voor de meiden van Terborg/Silvolde/VVG’25 om vlak voor tijd de gelijkmaker te scoren. Iedereen in het veld en de supporters langs de kant en op de tribune, keken gespannen toe of de keepster hem ging pakken. Of dat de speelster de bal erin zou schieten. En toen.....ze schoot over en bleef het 1-0 voor ons. In de slotminuten bleef het spannend. En bij iedere moment van balbezit voor ons, ging het publiek helemaal los. Het eindsignaal klonk. Wij hadden onze eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen! Iedereen was heel blij en trots op het team’. Wij bedanken het publiek voor hun sportieve support. Komende zaterdag, 11 september, speelt VIOD MO17-1 haar tweede bekerwedstrijd
  tegen de meiden O17 van FC Bergh. Aanvang 10.15u, in ’s-Heerenberg. Tot dan. Sportieve groet
  Frederique (keepster) en Rutger (trainer/coach VIOD MO17-1)