• Voetbalcompetities bij de senioren worden niet meer hervat

  25 feb 2021
 • Nadat het kabinet afgelopen dinsdag de bestaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus grotendeels verlengde, heeft de KNVB deze week laten weten dat de voetbalcompetities bij de senioren niet meer worden hervat. Door de verlengde maatregelen komen in ieder geval het veldvoetbal in de categorie A te vervallen. Voor de jeugd- en zaalcompetities in de categorie A blijven de opties openstaan.

  Doordat de competities in de categorie A senioren niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden.

  Voor VIOD 1 betekent dit, handhaving in de 2e klasse van de KNVB. De indeling voor het seizoen 2021-2022 zal worden gebaseerd op de indeling van het niet afgemaakte seizoen 2020-2021.

  Hoe nu verder?

  De KNVB hanteerde voor de senioren veldcompetities in de categorie A een uiterste startdatum van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperkingen getraind kon worden (vanaf risiconiveau ‘ernstig’) van 4-5 weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Doordat de maatregelen van het kabinet zijn verlengd tot en met 15 maart, vervalt de optie om deze competities te hervatten en de eerste seizoenshelft uit te spelen.

  Voor deze teams gaat de KNVB de KNVB Regio Cup organiseren. Dit is een regionale competities zonder promotie of degradatie. Dit aanbod start vanaf het moment dat het kabinet dit toelaat. Begin maart start de KNVB met een inventarisatie onder alle teams in de categorie A over mogelijke deelname aan de KNVB Regio Cup. De KNVB heeft nog meer ideeën om een speelplan te realiseren voor spelers tot 23 jaar. Hierover worden de clubs spoedig over ingelicht.