• VIOD wint ook 2e oefenduel, Lukas de Graaf scoort twee keer.

19 jul 2020
  • Vanmiddag heeft VIOD ook haar 2e oefenduel weten te winnen. Op sportpark Dichteren werd sv Twello met 2-0 verslagen. Deze stand was al bij rust bereikt. Lukas de Graaf scoorde beide treffers.

Door John van der Kamp

Het was warm vandaag op Sportpark Dichteren. Vooraf had men de zittribune en staanplaatsen langs het veld coronaproof gemaakt. Bij binnenkomst werd iedere bezoeker een document overhandigd en zo op de hoogte gebracht van de regels. Er waren tafels geplaatst met desinfecterende hand gel en een looproute aangemaakt.
    De beide teams waren aan elkaar gewaagd en echte kansen waren in het begin niet te noteren. Het publiek (ruim 200 personen) moest wachten tot de 32e minuut. Slecht uitverdedigen van de bezoekers uit Twello ging hieraan vooraf. Op links weet Lukas de Graaf de bal te ontfutselen en dribbelt richting het strafschopgebied. Op de punt daarvan schiet de attente aanvaller van VIOD de bal met de buitenkant van zijn schoen tussen de linkerpaal en keeper binnen (1-0).

Even later valt de tweede treffer. Wederom gaat een verdedigingsfout hier vooraf. Nu is het de centrale verdediger van Twello die VIOD-spits Twan Esman de mogelijkheid biedt om de bal af te blokken. Esman gaat voor zijn kans en ziet de doelman uit zijn doel komen. Hij beslist snel en schiet de bal langs de keeper, die via de paal weer het veld in springt. Inmiddels is linksbuiten Lukas de Graaf naar binnen gesprint en schiet de bal langs een verdediger die op de doellijn staat tegen de touwen (2-0).
    Net voor rust had VIOD zelfs de score kunnen verhogen als Twan Esman weer met bal alleen voor de keeper opduikt. Nu geeft hij de bal af op Damain Weber, maar de verdediging weet de bal te onderscheppen.

Na de theepauze wordt er flink gewisseld. Jair Lukas neemt achter in de plek van Daan Prakke over, Milan Schnitzler vervangt Damian Weber en de 17-jarige Mart Brands komt voor Len Derks. De strijd gaat weer gelijk op. De eerste scoringskans voor Twello komt 71e minuut. Uit een vrije schietkans wordt niet gescoord, mede onder druk van verdediger Mike Thijssen en zijn broer, de keeper van VIOD, Willem Thijssen. Ook dienen zich scoringsmogelijkheden voor VIOD aan. De beste kans is voor Twan Esman. De assist is van Jur Kramers. Esman schiet de bal tegen het hoofd van een Twello speler aan die de bal net voor de lijn weet te blokkeren. De stand blijft 2-0, ook na het kansje van Milan Schnitzler, kort voor tijd.

VIOD wint ook haar 2e oefenwedstrijd en traint nog tot 1 augustus door. Na een kleine stop wordt de training op zondag 16 augustus hervat.