• VIOD VR1 doet het weer!

  12 sep 2021
 • Na een roerig begin van de dag met enkele ingecalculeerde afmeldingen en nog twee allerlaatste minuut afzeggingen konden we met slechts dertien speelsters richting Elst voor onze tweede bekerwedstrijd tegen Spero VR1.

  Voor het eerst sinds lange tijd naar een uitwedstrijd, in een kleedkamer met z’n allen en op een (nat) kunstgrasveld.

  Na een korte warming up en de pascontrole begonnen we behoorlijk ongeconcentreerd en onrustig aan het duel. Dit leek snel opgelost te zijn, maar van dichtbij weet Lynn Mombarg het doel nog niet te vinden.

  Dan wordt de wedstrijd stilgelegd en moeten alle oorbellen en piercings “uit het zicht”. Na de onderbreking krijgt ook Anne te Grootenhuis een goede kans, maar ook de bal niet op doel.
  Spero doet met haar snelle wendbare spitsen direct mee in het spel en zorgt ervoor dat we ook verdedigend aan de bak moeten. Vooral Sanne Mateman heeft haar handen (soms letterlijk) vol aan hun spits.

  De voorsprong komt na een uitstekende loopactie van Nicole Chevalking in de diepte. Er volgt een goede pass op Lynn die hard inschiet en de keeper kansloos laat. 0-1. Niet veel later is het Anne die Lynn bedient en ook nu is de keeper kansloos. 0-2.

  Halverwege de eerste helft krijgt Heide Vink dé kans om haar eerste van het seizoen te maken. Achter in de zestien wordt ze uitstekend vrij gespeeld, langs de kant werd er al gejuicht, maar haar inzet mist richting en gaat naast.
  Lynn's hattrick komt nog voor rust. Na goed ingrijpen van Sueña Espinola wordt via Lianne Nieswand Nicole bedient die Lynn aan het werk zet. Met een bekeken schot in de korte hoek zorgt ze voor een ruime marge. 0-3.

  Lynn wordt gewisseld voor Nicky te Koppele en Mae Bruil komt voor Isa Lutgens, die een lastige wedstrijd speelt. Vooral de vastgeplakte tegenstander geeft weinig ruimte voor haar eigen spel.

  De stand was enigszins vertekend, want Spero had enkele zeer goede speelsters die onze verdediging telkens aan het werk zetten. In de laatste fase werd het nog niet echt gevaarlijk - vooral door opnieuw een sterk optreden van Jillian Hannink, die met haar snelheid voorkwam dat de doorgebroken spitsen richting doel konden - maar het ging over en weer.

  Kort voor de rust doet de thuisploeg wat terug... met enige hulp. Jillian reageert te laat op de uitkomende en “los” roepende Kim en raakt de bal toch waardoor deze in eigen doel rolt. De rust stand 1-3.

  In de tweede helft was het spel niet veel anders en hadden we duidelijk moeite met op het natte kunstgras de bal in de ploeg te houden. Met Lynn op het middenveld en Nicole op de bank was de dreiging naar voren uiteraard wat minder. De thuisploeg drong wat meer aan en een enkele keer werden ze gevaarlijk en kreeg Kim de kans om zich te onderscheiden. We komen een paar keer goed weg na halve missers en hele inschattingsfouten, maar gelukkig krijgen we er telkens een beslissende teen tegen.

  Anne en Lianne kwamen door een aantal goede loopacties in kansrijke positie, maar beide kregen de bal niet op doel. Het was opnieuw Lynn die voor adem zorgde, op het middenveld verovert ze de bal en na een rustige solo gooit ze de wedstrijd in het slot. 1-4.

  Er viel nog een tegengoal na een goede aanval van Spero, waarmee de eindstand op 2-4 kwam. Opnieuw winst, maar de grootste winst was dat Sanne de gehele wedstrijd heeft volgehouden!!

  De volgende wedstrijd wordt een pittige finale, aangezien De Bataven VR1 ook de eerste twee wedstrijden heeft gewonnen.