• VIOD talent geselecteerd voor Oranje O19

  8 nov 2019
 • Begin dit jaar speelde hij bij het team van Oranje Onder 18 en scoorde de 2-0 in Katwijk tegen Italië. Vrijdag ontving hij een bericht van KNVB-coach Maarten Stekelenburg, dat hij wederom is geselecteerd, nu voor de oefen interlands tegen Tsjechië en Mexico voor het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar.

  door John van der Kamp

  De naam van de voormalig jeugdspeler van VIOD en huidige speler van Vitesse Jasper Dahlhaus prijkt op de lijst van 20 spelers, die Stekelenburg voor deze beide duels heeft geselecteerd. De eerste wedstrijd is op donderdag 14 november tegen Tsjechië. Dinsdag 19 november is Mexico de tegenstander. De wedstrijd tegen Tsjechië wordt gespeeld op sportpark Nieuw-Zuid in Katwijk. De wedstrijd tegen Mexico is op het Juliana Sportpark in ’s Gravenzande. Beide wedstrijden beginnen op 19 uur.

  Jasper Dahlhaus speelde 8 jaar geleden bij VIOD en werd destijds gescout door Vitesse. Bij Vitesse in Arnhem heeft hij alle standaard elftallen doorlopen en speelt momenteel in het team van Vitesse O19 van hoofdtrainer Theo Jansen. Begin januari dit jaar kwam Jasper bij VIOD op bezoek, tijdens het Snerttoernooi 2019.

  De selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar ziet er als volgt uit:

   

  NaamClub
  Crycensio Summerville ADO Den Haag
  Brian Brobbey Ajax
  Enric Llansana Ajax
  Jurriën Timber Ajax
  Quinten Timber Ajax
  Ryan Gravenberch Ajax
  Kenzo Goudmijn AZ
  Maxim Gullit AZ
  Mees Bakker AZ
  Joshua Zirkzee Bayern München
  Xavier Mbuyamba FC Barcelona
  Christopher Mamengi FC Utrecht
  Eros Maddy FC Utrecht
  Joey Koorevaar Feyenoord
  Ramon Hendriks Feyenoord
  Wouter Burger Feyenoord
  Sepp van den Berg Liverpool
  Bart van Rooij NEC Nijmegen
  Arjen van der Heide sc Heerenveen
  Jasper Dahlhaus Vitesse