• VIOD sterren stralen

  15 sep 2022
 • Toppers herken je aan het aantal sterren op hun tenue. Althans op topniveau. Betaald voetbal. Op lager niveau is dat niet het geval. Zou het niet mooi zijn ook daar sterren uit te reiken? Bij VIOD hebben 20 augustus 2022 twee sterren een punt gezet achter een wel heel langdurige voetbalcarrière: Paul Overbeek en Fons Pelgrim. Na resp. 851 en 847 officiële seniorenwedstrijden voor de club. Ook hun vaste grensrechter Paul Bleumer zette een punt achter zijn carrière. Alle drie al meer dan vijftig jaar lid.
   
  Op 20 aug werd met een wedstrijd tegen oud voetballers, en bekenden afscheid genomen van Paul, Fons en Paul. De wedstrijd eindigde in 2-2 en hierna werden er onder het genot van een drankje en hapje herinneringen opgehaald. Een mooi moment om per honderd wedstrijden een * toe te kennen. Dat betekent dan * * * * * * * *.
   
  Behalve Paul en Fons hebben ook Frans Heebing en Lex Hogenkamp zo veel eretekens verdiend. De sterren-toekenning kunnen we uitbreiden. Elk seizoen zijn er spelers die een mijlpaal bereiken. In de categorie 7 sterren noteren we al twee namen. Dit seizoen geen nieuwe namen. In de categorie * * * * * * staan 5 namen en daar is nu Enrico Horst bij gekomen.
   
  Met * * * * * zijn er al twaalf namen te vinden in het archief. Daar komt nu Jeroen Weijers bij. De groep * * * * zijn spelers die toch al vierhonderd officiële wedstrijden voor de club achter de kiezen hebben. Dat zijn er meer dan twintig. Daar voegden zich vorig seizoen Dennis Derksen, Koen Hieltjes en Koen Monasso bij.
   
  De * * * hebben er al tientallen verdiend. Laatste toetreders hier zijn Jeroen van der Molen en Sander Nijland. We hanteren voor dit “overzicht seniorenwedstrijden aller tijden” een ondergrens van tweehonderd officiële wedstrijden. Dat zijn toch zo'n tien seizoenen en doorgaans zelfs meer. Want lang niet iedereen haalt elk seizoen de twintig wedstrijden. De laatsten, nieuwkomers, in de categorie
  * * zijn Asjen van Dijk en Hidde Zuidwijk. De groep die bij VIOD de ondergrens van 200 haalde, telt nu 163 namen.
   
  Dat van meer dan 160 senioren al ruim de helft drie of meer sterren zouden mogen dragen bewijst dat het plezierig voetballen is bij VIOD en dat je het daar heel lang kunt volhouden. Dan zijn er ook nog velen die van geen ophouden willen weten en gaan afbouwen bij 35+ / 45+.