• VIOD kiest voor videoanalyse via camerasysteem USportfor

    5 sep 2023
  • Met ingang van het nieuwe seizoen maakt VIOD - als eerste voetbalclub in Doetinchem - gebruik van het automatische camerasysteem van Usportfor. Hiermee speelt VIOD in op de toenemende wens van het werken met camerabeelden voor het analyseren van wedstrijden en het bevorderen van individuele -, en teamprestaties. Ook kan het systeem dienen voor het standaardiseren van trainingsvormen binnen de vereniging.

    Met het systeem van Usportfor kunnen wedstrijden die op het hoofdveld worden gespeeld volledig automatisch worden opgenomen. Deze wedstrijden (kunnen) worden uitgezonden op de eigen ClubTV pagina. Trainers kunnen de beelden gebruiken voor het analyseren van wedstrijdbeelden. Fragmenten kunnen worden opgeslagen om vervolgens te worden gebruikt in wedstrijdbesprekingen. Ook kunnen de beelden onderling worden gedeeld.

    Ook spelers kunnen hun eigen prestaties terugkijken. Via de app "Usportfor" (beschikbaar in Google Play en de Appstore) kunnen spelers - na registratie - de wedstrijden terugkijken. Binnen de app zoek je op 'VIOD Doetinchem'. Je kiest vervolgens het kanaal "VIOD Doetinchem" (niet VV VIOD Doetinchem). Hier vind je op dit moment de integrale opnamen die gemaakt zijn tijdens de wedstrijden VIOD 2 - SDOUC 2 en VIOD JO19-1 - Vorden JO19-1 van het afgelopen weekend.

    De komende weken zal het automatische videosysteem worden getest door enkele trainers. Ook worden de verschillende weergave-instellingen van de camera nog getest. Zodra deze testfase is afgerond, bestaat de mogelijkheid om ook jouw wedstrijd op het hoofdveld op te nemen. Jeugdtrainers kunnen hiervoor contact opnemen met Felix Monasso via hjo@vioddoetinchem.nl. Seniorenteams kunnen hiervoor - vooralsnog - contact opnemen met Jean Paul Reparon via mediazaken@vioddoetinchem.nl.