• Viod JO12-1 wint stadsderby van DZC JO12-2

  21 nov 2021
 • Hallo, gisteren hebben de boys een uitstekende wedstrijd op de mat gelegd.

  De eerste wedstrijd tegen DZC’68 JO12-2 eindigde in een vermakelijke 4-4. We wisten dus dat beide teams waren aanelkaar gewaagd waren vandaag.

  Vantevoren in de kleedkamer werd met de boys kort gesproken over wat wisselingen in posities vandaag ivm afwezigheid van Enzo en Tim.

  Dinand heeft centraal achterin gespeeld en Sebas zoi vandaag ook vaker de positie van verdediger gaan spelen. Dinand was vandaag onze captain. Dustin begin in de wissel. Fijn dat hij na een paar weken blessureleed weer kon aansluiten.

  Op het hoofdveld werd er om klokslag 10:00 uur afgetrapt. Binnen 1 minuut lag de bal al achter Jaydon, een dieptepass werd door onze verdediging niet goed ingeschat en de spits van DZC rondde goed af. De boys bleven rustig en via Sebas (assist Dustin) en Milan bogen we de achterstand snel om. Ook na de eerste time out scoorden wij als eerste; 3-1 Milan en 4-1 Lars. Meer goals zaten er in na een Parr keer knap combinerend samenspel. De 4-2 viel net voor rust nadat Jaydon een bak niet kon klemmen. De aanvaller van DZC reageerde attent en prikte de 4-2 binnen. We speelden aanvallend en ook bij balverlies ‘vlogen’ we als bezetenen weer om de bal terug te veroveren. Erg sterk gedaan en DZC kreeg zo geen moment de kans om in de wedstrijd te komen. Daarvoor complimenteerden we onze boys.

  In de rust maakte Jeroen duidelijk dat de buit nog niet binnen was. De 2de helft gewoon 0-0 volle bak doorgaan en ook de 2de helft winnend. Lars speelde even als laatste man na de wisselbeurt van Dinand. Waarbij Dinand ook liet zien dat hij als laatste man prima uit de voeten kon, mooi om te zien :) En Sebas speelde als rechtsback met veel felheid, na wissels van Stijn en Wouter, de handige en snelle linkerspits van DZC uit de wedstrijd. Verder bleven we voetballen en 5-2 van Milan, met zijn chocolade been :), gaf ons nog meer energie. Lars wist ook de nog de 6-2 te maken. Wellicht hadden we vaker kunnen scoren als we beter bleven combineren metelkaar. DZC wist ook nog een paar keer dreigend voor onze goal te komen, maar een 1:1 wist onze keeper Jaydon winnend af te sluiten en ook een ziedend schot van 25 meter van een van de geelhemden wordt Jaydon met een uiterste krachtsinspanning over de lat te tikken. Wouter, Stijn, Luca vochten vandaag ook als leeuwen en verdienen een dikke voldoende voor hun spel en inzet. Na 60 minuten floot spelbegeleider Job voor het einde van de wedstrijd.

  Zo konden we vandaag 3 punten bijschrijven, maar vooral de manier waarop - met veel energie aan én zonder de bal - verdiend een groot compliment aan onze boys! Ook door afwezigheid van 2 spelers vonden wij als begeleiding een hele knappe prestatie om op deze wijze te winnen vandaag.

  Genieten van dit succes boys! en komende week weer 2 keer hard trainen. Volgende week zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen AZC JO12-1.