• VIOD en VVG'25 in evenwicht (2-2)

  15 mei 2022
 • Op een zonnig Sportpark Dichteren stond vandaag de wedstrijd tussen VIOD 1 en VVG'25 1 op de agenda. Trainer Rudi Vonk verraste vandaag met een basisdebuut voor Mats van Engen. Lars Nuruwe begon als linksachter. VIOD kwam goed uit de startblokken en begon sterk aan de wedstrijd.

  De eerste grote mogelijkheid was dan ook voor VIOD. Mats van Engen werd gelanceerd en dreigde alleen op de keeper af te gaan. De verdediging van VVG'25 trok aan de noodrem. De scheidsrechter oordeelde dat de bal werd gespeeld. In het vervolg van de eerste helft had VIOD meer balbezit. Vanuit een goede aanval over links was het Wessel Rensen die Bohdy van Hal de gelegenheid gaf om te scoren. Een terechte voorsprong voor VIOD (1-0). In de 32e minuut was het de beurt aan VVG'25. Alexander Megens wist het net te vinden en scoorde in de 32e minuut de gelijkmaker (1-1).

  In de tweede helft kwam VVG'25 vanuit een corner op voorsprong. Het was Patrick Pastoor die in de 85e minuut tekende voor de 1-2. Met enkele aanvallende wissels trachtte trainer Rudi Vonk het tij te keren. Dit leidde in de laatste minuten tot een vrije trap op circa 20 meter voor de goal. Thomas Jansen ging achter de bal staan en schoot tegen een van de spelers van VVG'25 aan. De bal viel vervolgens voor de voeten van Bohdy van Hal die verwoestend uithaalde en prachtig scoorde van afstand. In de resterende speeltijd werd er niet meer gescoord.

  Met het gelijke spel speelde VVG'25 zich min of meer veilig. VIOD schoot met het gelijke spel weinig op. De concurrent in de strijd om directe handhaving, SC Varsseveld, wist thuis te winnen van Quick 1888. Hierdoor is de blik weer gericht op DIO'30 die de komende drie wedstrijden een voorsprong van vijf punten verdedigd.

  Rudi Vonk: "We begonnen goed aan de wedstrijd. Het team valt weinig te verwijten. We speelden met de intentie om te winnen. Helaas hebben we te weinig echt goede kansen gecreerd. Het gelijkspel was verdiend, echter we hadden op meer gehoopt".