• VIOD doet mee aan de Nationale Voetbaldag op 12 juni 2021

  5 jun 2021
 • Op zaterdag 12 juni doet v.v. VIOD mee met de eerste Nationale Voetbaldag. In heel Nederland brengen clubs op die dag hun sociale rol in de wijk op een leuke en sportieve manier onder de aandacht. Leden en niet-leden kunnen meedoen met leuke activiteiten en een mini-voetbal-toernooi. Georganiseerd met Covid-veiligheid voorop.

  De Nationale Voetbaldag start om 09.30 uur met een gezamenlijke warming-up, georganiseerd door de KNVB en het Oranje Fonds. Overal in Nederland – en dus ook bij v.v. VIOD – staan de leden en niet-leden op hetzelfde moment klaar. En wie niet naar de club kan, mag of wil komen, kan meedoen via een online live-verbinding.

  Daarna organiseert VIOD een ochtend vol activiteiten. Natuurlijk een klein toernooi gebaseerd op de huidige Covid-19 maatregelen, maar ook een springkussen en penalty bokaal mag natuurlijk niet ontbreken.

  Achtergrond
  De Nationale Voetbaldag ontstond vanuit het EK om aandacht te geven aan de maatschappelijke waarde van clubs. Voetbalclubs zijn namelijk een plek van ontmoeting en bron van verbinding. Clubs werken vaak al decennia lang op een positieve en natuurlijke manier aan een sterk sociaal netwerk. Ze brengen generaties bij elkaar, mensen van allerhande komaf zijn de motor voor activiteiten in de buurt.

  Initiatiefnemers
  De Nationale Voetbaldag is een initiatief van de KNVB met het Oranje Fonds als maatschappelijk partner. Zij bundelden hun krachten in het fonds ‘Voetbal Verbindt’ waarmee ze clubs aanmoedigen om iets bijzonders te doen voor hun omgeving.

  VIOD
  VIOD heeft de ambitie om de maatschappelijk rol in de omliggende wijken nog verder te vergroten. Daarom ondersteunt VIOD met plezier dit initiatief. We hopen dat vele kinderen, jongens en meiden, onder de 12 jaar volgende week zaterdag, 12 juni om 09.30 uur naar Sportpark Dichteren komen. Vanzelfsprekend mogen kinderen ook later aanschuiven en meedoen met de activiteiten!