• VIOD 2 trekt aan langste eind. Jochem Engelsman scoort winnende treffer

  19 jul 2020
 • VIOD 2 komt langzamerhand in goede doen. Vorige week hield men een helft goed stand tegen VIOD 1 en vanmorgen wist men tot twee keer toe een achterstand teniet te doen en zelfs in de slotfase met 3-2 van VIOD JO19-1 te winnen. Grote man is Jochem Engelsman, de spits van VIOD 2 zette de twee laatste treffers op zijn naam.

  Door John van der Kamp

  Een heerlijk zonnetje, een mooie grasmat en twee teams die voor de volle winst gingen, waren de ingrediënten van deze oefenwedstrijd tussen VIOD 2, het team van trainer René Zents en het team VIOD JO19-1, waar de 22-jarige Tom Bruins dit seizoen de trainer is.
  Het openingsdoelpunt wordt gescoord door JO19 spits Lucas Gerrits. Een aanval uit het boekje en in hoog tempo uitgevoerd (0-1). De gelijkmaker valt snel hierna en na 15 minuten staat de 1-1 tussenstand op het scorebord. Thijs Lieffering, die vorige week tegen VIOD 1 ook al gescoord had, weet de bal achter de JO19-doelman Sem Fielt te werken. Nog net voor rust komt VIOD JO19-1 weer op voorsprong. De technisch begaafde Carlos Poel weet de bal van afstand binnen te schieten (1-2).

  De rust gaat in en trainer Zents brengt wat wijzingen in zijn team aan. Dit pakt goed uit, want VIOD 2 weet nu meer een stempel op de wedstrijd te drukken. Toch moet VIOD 2 lang op de gelijkmaker wachten. Zeven minuten voor tijd gaan de armen omhoog, wanneer invaller Jochem Engelsman de 2-2 scoort. De koek is met deze gelijkmaker nog niet op of eindigt de wedstrijd toch in een gelijkspel? VIOD 2 ruikt de overwinning en slaagt 1 minuut voor tijd daarin. De voormalige spits van Angerlo Vooruit Jochem Engelsman weet wederom het net te vinden en zo wint VIOD 2 met 3-2 van VIOD JO19-1, dat fris en vrij deze wedstrijd was ingegaan. Een uitslag waar men zich niet behoeft te schamen.

  VIOD 2 is nu op de goede weg en maakt stappen, maar zal nog flink aan de bak moeten om klaar te zijn voor de start van de competitie.

  Foto's LIN VI Fotografie