• VIOD 1 veroordeeld tot nacompetitie

  22 mei 2022
 • In de wetenschap dat er tegen koploper WSV gewonnen moest worden om de kansen op directe handhaving in stand te houden, vertrokken de manschappen van trainer Rudi Vonk naar Apeldoorn. Helaas kon Vonk niet beschikken over sterkhouders als Willem Thijssen, Bohdy van Hal (afwezig), Daan Prakken (geblesseerd), Ralph Klein Tank (geblesseerd) en Lars Nuruwe (geschorst).

  VIOD begon daarom ook met een gewijzigde basisopstelling aan de wedstrijd. Imran Lowenthal (keeper), Len Derks, Hidde van Dijk, Ryan Chevalking, Mats van Engen, Lukas de Graaf (aanvoerder), Wessel Rensen, Mylan Schnitzler, Thom Teunissen, Damian Weber en Jur Kramers vormden de elf die het moesten doen. 

  VIOD begon goed aan de wedstrijd en hield de koploper lang op 0-0. Pas na rust, in de 49e minuut, was het Damian Schipper, die namens WSV de 1-0 op het scorebord zette. Dit was meteen de eindstand. Doordat SC Varsseveld gelijk speelde tegen titelkandidaat SDOUC (3-3) en DIO'30 won van Union (2-0) is de nacompetitie voor VIOD een feit.

  "We hoopten vandaag een puntje te pakken en daarmee de druk op SC Varsseveld en DIO'30 op te kunnen voeren. Aangezien beide clubs dit weekend punten pakte, kwam er van dit scenario niets terecht. We kijken daarentegen wel terug op een goede teamprestatie, want er was nauwelijks verschil waarneembaar tussen de koploper en ons. Helaas trokken we aan het korste eind, waardoor de nacompetitie niet meer te ontlopen valt", aldus trainer Rudi Vonk.

  Komende zondag speelt VIOD thuis tegen Quick 1888, om vervolgens op tweede Pinksterdag de competitie af te sluiten met een uitwedstrijd tegen het al gedegradeerde Concordia Wehl. Op zondag 12 juni staat de eerste nacompetitiewedstrijd op de planning.