• VIOD 1 KAMPIOEN EN PROMOVEERT NAAR 2e KLASSE

    21 mei 2024
  • Onder toeziend oog van ruim 1.000 bezoekers pakte VIOD 1 in een prachtige ambiance de titel in de derde klasse. De wedstrijd ging lang gelijk op tot een kwartier voor tijd. Op dat moment haalde Lucas Gerrits van een meter of twintig verwoestend uit (1-0). Vervolgens was het de 16-jarige invaller Julian Kuster die vlak voor tijd - met zijn tweede doelpunt van het seizoen - de eindstand bepaalde op 2-0. Nadat de scheidsrechter de wedstrijd beëindigde barste het feest los op Sportpark Dichteren. VIOD 1 is terug in de tweede klasse!

    Na twintig zeges, drie gelijke spelen en slechts twee nederlagen kroonde VIOD zich tot de terechte kampioen in de derde klasse C. Met slechts 20 tegendoelpunten en 63 gescoorde doelpunten in 25 wedstrijden bleek VIOD de meest stabiele ploeg in de derde klasse. "De brede selectie en het hechte collectief zijn dit seizoen de sleutel tot het succes", aldus trainer Rudi Vonk.

    Na de wedstrijd bleef het nog lang gezellig op Sportpark Dichteren. Het kampioenschap werd in een volle kantine, onder toeziend oog van ouders, vrienden, familie, supporters en overige belangstellenden, luidkeels gevierd. Ook de dag erna werd er nog uitgebreid stilgestaan bij het behaalde succes. Met een huifkar werd er rondgereden door Dichteren en het centrum van Doetinchem om te eindigen met een diner in Café Jansen dat werd mogelijk gemaakt door de Vrienden van VIOD 1.

    Onderstaande foto's worden de komende dagen nog aangevuld. Mocht je nog leuke, rechtenvrije, foto's hebben gemaakt die we mogen plaatsen op de site, stuur deze dan naar mediazaken@vioddoetinchem.nl.