• Verslag Jubileumreceptie 90 Jaar VIOD

  7 sep 2018
 • Op zaterdag 1 september j.l., de oprichtingsdatum van vv VIOD, werd de Jubileum receptie gehouden in de kantine van VIOD.

  Nadat alle genodigden het bestuur en management van VIOD had gefeliciteerd met  het 90-jarig bestaan, nam ceremoniemeester John Brands het woord om de receptie officieel te openen en gaf hij het woord aan VIOD-voorzitter Jos Tiemessen. Tiemessen had eerst 2 kadootjes klaar liggen. Het jongste lid van VIOD, de 5-jarige Jop Helmink, kreeg een wedstrijdbal overhandigd met alle handtekeningen van de spelers van VIOD 1. Het oudste lid van VIOD, de 87-jarige heer Henk Tempel, ontving een softshell-jack met het VIOD-logo. Daarna klonk het 'Lang Zal VIOD Leven'.

  KNVB ambassadeur Klaas Jansen sprak hierna de aanwezige toe en overhandige aan voorzitter Tiemessen een KNVB-oorkonde.  Na het woord van vv Doetinchem voorzitter Ger Melissen en SESD-voozitter Jo Weijers, overhandigde de KNVB een bronzen beeld van een voetballer aan voorzitter Tiemessen.

  Maar daarmee was de koek niet op, want de KNVB had een grote verassing in petto. De overhandiging van de "Gouden KNVB Speld" voor August van Onna. De KNVB ambassadeur prees in zijn speech Van Onna voor zijn verdiensten voor de KNVB, maar haalde ook een aantal functies aan waarmee Van Onna zich in de loop der tijd verdienstelijk heeft gemaakt voor VIOD. August van Onna was zichtbaar geraakt door de mooie woorden en het warme applaus dat hem ten deel viel maakte wel duidelijk dat de aanwezigen deze bijzondere onderscheiding voor August en wat hij voor VIOD heeft gedaan zeer konden waarderen.

  Na de presentatie van Gerlof Bril, die namens de Media Commissie de officiële lancering van de nieuwe VIOD website voor zijn rekening nam, bedankte voorzitter Tiemessen de aanwezigen voor hun komst en sloot het officiële gedeelte af.

  Het startsein werd gegeven van vele Jubileumfestiviteiten die de aankomende tijd zullen volgen.

  door John van der Kamp

  lees ook: Gouden KNVB Speld voor August van Onna

   

   

   

  Heerlijk Jubileum gebak van Bakkerij KaspersJohn Brands opent de Jubileum receptieHet woord is aan voorzitter Jos TiemessenHuldiging jongste (Jop) en oudste (Henk) lid van VIODEen Jubileum oorkonde van de KNVB voor VIODvv Doetinchem voorzitter Ger Melissen aan het woordJo Weijers biedt namens SESD een kado aanDe KNVB gaat VIOD onderscheidenEen Bronzen beeld, VIOD bestaat 90 jaarGerlof Bril introduceert de nieuwe VIOD websiteNapraten tijden de Jubileum receptie