• Vanaf 1 juli weer volop trainen en voetballen

  26 jun 2020
 • Volgens de routekaart die het kabinet had opgesteld zou vanaf 1 september weer gesport kunnen worden, maar dat moment wordt nu dus twee maanden vervroegd. Vanaf 1 juli gaat alles weer terug naar normaal en kunnen naast het trainen ook oefenwedstrijden weer worden vastgesteld.

  Wel moet buiten het voetbal om, dus ook direct nadat een training of wedstrijd is afgelopen, 1,5 meter afstand tussen de sporters onderling worden aangehouden. Bij wedstrijden mag per 1 juli ook publiek langs de lijn aanwezig zijn. Ook een zitplaats is niet verplicht, waar dat in de horeca wel zo is. Toeschouwers mogen dus gewoon langs het veld staan.

  Alle toeschouwers moeten wel op 1,5 meter afstand van elkaar staan of zitten. Bovendien mag publiek niet hard schreeuwen of meedoen aan spreekkoren. Reden daarvan is dat onderzoek aantoont dat dat tot grote verspreiding van het virus zou kunnen leiden.

  Trainen en Voetballen

  Na 1 juli is het weer kort dekken op de training, de intensiteit weer opbouwen,  terug naar het nieuwe normaal. Vanaf 1 juli nog 2 weken trainen en dan heel even vakantie, dan volgt de zomerstop ook bij VIOD. Vanaf midden augustus worden de trainingen weer opgestart.

  Basisregels

  De basisregels blijven intact, waaronder de 1,5 meter afstand houden, vaak de handen wassen en de drukte vermijden. En thuisblijven als je ziek bent, ook voor een training.

  Ouders, vrienden en supporters

  Vanaf 1 juli gaan de poorten voor iedereen weer open op Sportpark Dichteren en kan VIOD toeschouwers (ouders/vrienden/supporters) op onze accommodatie ontvangen. Bij de jeugd mogen er dan ouders en gezinsleden als publiek aanwezig zijn (als ze 1,5 meter afstand houden van anderen), zoals zij ook al vanaf 1 juli bij trainingsactiviteiten mogen komen.