• Vacature: VIOD zoekt verenigingsmanager

  1 jul 2024
 • Vacature: Verenigingsmanager (16-24 uur per week)

  v.v. VIOD groeit! Het aantal leden is de laatste jaren enorm toegenomen. Steeds meer spelers voetballen in het befaamde zwart en rood. Ruim 200 vrijwilligers zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt. Het is nu echter tijd om onze organisatie verder te professionaliseren, en daarom zoeken wij een verenigingsmanager.

  Wij zoeken een verenigingsmanager die zich thuis voelt in een verenigingscultuur en op basis van expertise en ervaring bijdraagt aan de verdere professionalisering van de vereniging. De verenigingsmanager fungeert als verlengstuk van het bestuur, zet beleid om in concrete acties en zorgt ervoor dat de uitvoering in lijn blijft met dat beleid. De verenigingsmanager houdt zich bezig met een breed scala aan werkzaamheden. Het voetbaltechnische gedeelte behoort hier niet bij.

  Over ons

  Met ruim 1000 leden, ruim 200 bevlogen vrijwilligers en een bijna 100-jarig bestaan is voetbalvereniging VIOD een gerenommeerde club in het Achterhoekse voetbal. VIOD biedt voetbal in de breedste vorm en voor alle leeftijdsklassen. Van de jongste jeugd (4 jaar) tot ouderen (Walking Football), jongens en meiden, mannen en vrouwen, iedereen is welkom bij VIOD. Naast onze belangrijkste activiteit, voetbal, zetten we ons actief in voor de lokale gemeenschap in Doetinchem (Zuid) en vervullen daarmee een belangrijke maatschappelijke functie.

  Functieomschrijving

  Als verenigingsmanager ben je de spil van onze vereniging. Je stuurt diverse commissies aan, bestaande uit vrijwilligers, die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud en beheer van ons sportpark, onze voetbalfaciliteiten (kleding, ballen, trainingsmaterialen, enz.) en het beheer van de kantine. Je rapporteert aan het dagelijks bestuur van v.v. VIOD en neemt periodiek deel aan bestuursvergaderingen. Je bent een echte regelaar die voldoening haalt uit het ondersteunen van anderen. Je signaleert en pakt knelpunten proactief aan en hebt de vaardigheid om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren. Je bent een uitstekende communicator en weet mensen enthousiast en met respect te benaderen.

  Verantwoordelijkheden

  • Technisch onderhoud en beheer van Sportpark Dichteren (i.s.m. commissie).
  • Beheren, onderhouden en inkopen van sport- en trainingsfaciliteiten (i.s.m. commissie).
  • Beheren en draaiende houden van de kantine (i.s.m. commissie).
  • Zorgen dat het gebouw voldoet aan veiligheidseisen en wet- en regelgeving.
  • Controleren en opvolgen van werkzaamheden door vrijwilligers.
  • Adequaat reageren op noodsituaties of urgente kwesties.

  Jouw profiel

  • Relevante werkervaring.
  • Affiniteit met ICT en bekendheid met MS Office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook).
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
  • Flexibele teamspeler met een oplossingsgerichte en proactieve instelling.
  • Affiniteit met de Achterhoekse mentaliteit en een passie voor voetbal.

  Wat wij bieden

  Een arbeidsovereenkomst voor één jaar (met de mogelijkheid tot een vast dienstverband) en passende arbeidsvoorwaarden.

  Interesse?

  Ben jij de verenigingsmanager met een rood-zwart hart die van organiseren houdt? Solliciteer dan direct op deze functie! Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons via secretaris@vioddoetinchem.nl.