• Sportpark Dichteren in coronatijd ook stemlocatie

  17 mrt 2021
 • De aankomende verkiezingen staan in het teken van buitengewone omstandigheden. Om het stemmen in coronatijd zo veilig mogelijk te laten verlopen, wijken gemeenten soms uit naar bijzondere stemlocaties. Van tenten en kerken tot vrachtwagens en drive-troughs. Veilig stemmen en stembureauleden veilig hun werk laten doen: gemeenten zijn druk bezig om de Tweede Kamerverkiezingen coronaproof te organiseren.

  door John van der Kamp

  Sommige gemeenten noemen het lastig om de verkiezingen dit jaar binnen alle maatregelen te organiseren. Er moet bijvoorbeeld uitgeweken worden naar andere locaties om voldoende afstand te kunnen houden. En dat blijken in de praktijk best bijzondere stembureaus te zijn.  

  Sportpark Dichteren wordt als stemlocatie ingericht

  In Doetinchem zijn ruim 46.000 inwoners kiesgerechtigd. Om de reisbewegingen zo veel mogelijk te beperken, worden door de hele stad vele stembureaus ingericht. Zo ook op Sportpark Dichteren. Woensdag 17 maart is het dan zover, dan is Sportpark Dichteren sinds de voltooiing in 2004 voor het eerst een stemlocatie. In samenwerking met de Gemeente Doetinchem zal het clubgebouw van VIOD deze dag worden ingericht tot stemlocatie. Gaat u uw stem uitbrengen op Sportpark Dichteren?

  Doe de gezondheidscheck voordat u naar het stemlokaal gaat

  U kunt op de verkiezingsdag net als altijd stemmen in een stemlokaal. Ook bij VIOD. In het stemlokaal gelden maatregelen om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden. Dit jaar moet u op de dag dat u gaat stemmen wel vooraf een gezondheidscheck doen. Deze check bestaat uit enkele vragen over het coronavirus. U ontvangt de gezondheidscheck bij uw stempas.

  Tot woensdag 17 maart!