• Spectaculaire Stadsderby Viod JO12-1 - DZC JO12-2

  12 sep 2021
 • Zaterdag speelde Viod JO 12-1 zijn 2de competitiewedstrijd. De week ervoor wonnen de boys overtuigend met 1-8 van en bij Concordia Wehl JO 12-1.

  Vandaag was het - net als vele Viod teams - een krachtmeting tegen stadsgenoot DZC’68. Potjes met een speciaal tintje omdat ook bij onze tegenstander van vandaag vrienden speelde van onze eigen boys. En ja dan wil je 1 ding niet……

  Onder leiding van scheidsrechter Job vrolde de bal om klokslag 10:00 uur onder oog van de vele aanwezig toeschouwers. Top!

  Beide teams begonnen de wedstrijd vol passie en voor beide goals waren er kansen te noteren. Onze verdedigers Stijn, Enzo, Wouter en Tim vochten de nodige duels uit met de handige en vaardige DZC aanvallers. Vanaf het middenveld sloeg DZC, een bekeken schot van een van de 2 meisjes van DZC, in onze goal (0-1). Onze boys lieten het er niet bij zitten en de ingevallen Milan wist de 1-1 op het scorebord te krijgen. De wedstrijd leek meer naar onze kant te vallen maar naar een goede actie van de DZC spits viel de 1-2. De boys bleven doorgaan en na een prima aanval scoorde Luca de 2-2 op aangeven van Dinand. DZC bleef ook aandringen maar onze keeper en aanvoerder van vandaag Jaydon was een aantal keren een prima sta-in-de-weg! Net voor de rust, konden onze toeschouwers weer juichen; een harde poeier van Dinand via de handen van de keeper toch in het net 3-2!

  De ranja in de rust smaakte onze jongens goed en het strijdplan voor de 2de helft werd doorgenomen met alle spelers.
  Helaas kwam daar aan onze zijde niet veel van terecht. DZC speelde veel feller, won meer duels en wij kwamen mede door te slordig spel even niet voor de goal van DZC. De 3-3 was een logisch gevolg. De time-out gaf de leiding de tijd om de boys nog even toe te spreken en op te peppen voor het laatste kwartier. En wat een kwartier werd dat; DZC bleef ook aandringen en speelde vol voor de winst. De lat redde ons een keer. Uit een corner - die door iedereen werd gemist - wist DZC de 3-4 te schoten. In plaats van de koppies laten hangen, zetten onze boys een tandje bij en werd DZC teruggedrongen. We kregen de nodige (schiet)kansen maar de bal ging er niet in …. totdat 3 minuten een goede aanval door Milan kon worden afgewerkt: 4-4! Een uitslag die gezien de hele wedstrijd naar onze inzicht beide ploegen een verdiend punt opleverde. We hebben genoten van een leuke pot voetbal van beide teams.
  En zijn trots op de vechtlust en veerkracht die onze boys met name op het laatst van de wedstrijd lieten zien!

  Volgende week zaterdag nemen onze boys het op sportpark Dichteren op tegen DCS JO12-1. Wij hopen weer op de aanmoedigingen en steun van ons eigen publiek.