• Spannend

  25 sep 2021
 • De wedstrijd tegen de meiden van Ulftse Boys was een paar minuten onderweg, of de bal lag al in het netje achter keepster Frederique (0-1).Uit een corner draaide de bal er in één keer in.
  Het was de laatste bekerwedstrijd van een serie van drie. En de meiden van VIOD MO17-1 hadden zich voorgenomen feller en sneller te reageren op situaties. Dit als verbeterpunt van de vorige wedstrijd.
  Aan de inzet lag het zeker weer niet, maar in de eerste fase van de wedstrijd was het team zoekende . Van ‘feller en sneller’ was nog geen sprake. Toch kwamen de VIOD meiden beter in hun spel.
  Een dieptepass van Maud op Anne. Zij stond één tegen één met de keepster, stiftte de bal over haar heen, maar de Ulftse keepster hield deze bal knap tegen. Maar niet klemvast, waardoor Anne snel reageerde en de bal rustig de goal in schoot, 1-1. Dit hadden de meiden nodig. En vanaf dat moment werden de combinaties weer meer zichtbaar. Toch lieten de meiden zich nog regelmatig aftroeven door de fysiek fellere tegenstander. Door goede strijd die de Doetinchemse meiden toonden, bleef de wedstrijd gelijk op gaan.
  Net voor rust kreeg Isa een forse tackle te verwerken. Wendy nam haar positie over. Zij staat normaal gesproken meer aan de rechter kant. ze vervulde deze taak prima.
  In de rust (1-1) werd het team even op scherp gezet. ‘We kunnen veel beter dan dit’, gaven onder meer Sam en Floor(tje) aan. ‘Rust aan de bal, zog dat je aanspeelbaar bent’, zei Sanne. Het team ging met volle moed de tweede helft in.
  Ulftse Boys zette een volgende aanval op en met een pass door het midden kwam de aanvalster recht op Frederique af; met een droge schuiver stonden de VIOD meiden weer op achterstand (1-2). Hoe zou het team hierop reageren? Positief! Er werd vanuit de achterhoede meer druk gezet; Megan, Sanne, afgewisseld met Sam en Ilham maakten het de vleugelaanvallers lastiger. Wendy, die links op het middenveld goed aanspeelbaar was, was energiek. En daarmee ook een verbindende factor naar de aanval. Isa was weer voldoende hersteld en naar de rechts midden positie verhuisd.
  Jasmijn heeft samen met Kate een goede ‘stofzuigerfunctie’ ingevuld, centraal op het middenveld.
  Doordat alle speelsters zoveel werklust toonden en er energie in pompten, was het Isa die de terechte gelijkmaker maakte voor VIOD MO17-1 (2-2).
  In de laatste minuten was het nog even billen knijpen. Enkele kansen over en weer, maar dat leverde geen doelpunt meer op. Ook niet een mooie boogbal van de tegenstander die uit de lucht werd geplukt en tegen de lat werd getikt, door Frederique!
  Aan de gezichten van de meiden was te zien dat ze alles hadden gegeven. Met de inzet en de strijd zit het dus wel goed. Hiermee start VIOD MO17-1 het nieuwe competitie seizoen.
  Zaterdag 25 september wordt de eerste wedstrijd gespeeld, in Winterswijk, tegen SJO MEC/Bredevoort. Aanvang 12.30u.
  Kom de VIOD meiden aanmoedigen!