• Samen strijden

  26 nov 2021
 • In de aanloop naar dit seizoen wilde Ruurlo al tegen het meidenteam van VIOD spelen. Dat is toen niet doorgegaan. Op zaterdag 13 november stonden de teams in de competitie tegenover elkaar. Een niet geheel fit en volledig VIOD MO17-1 gin de strijd aan.
  De meiden zaten er gelijk goed bovenop. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Ruurlo. Het team liet na om te scoren.
  Na enkele gemiste kansen was het Jasmijn die in de 17e minuut de score opende (1-0). Jasmijn; ‘Lynn dribbelde met bal vanaf de zijlijn richting de corner. Ze schoot de bal naar Anne, die voor de goal stond. Anne schoot de bal in de handen van de keepster. Ze hield ‘m wel tegen, maar de bal kwam voor mijn voeten terecht. Ik schoot de bal met een hard schot in de goal’.
  Het was een bevrijdende, maar zeker verdiende treffer.

  Toch was het Ruurlo, dat kort na de 1-0, meer en meer het initiatief nam. Ze kwamen vaak over de flanken door. En werden ook gevaarlijk in de zestien. Enkele doelpogingen mistten nog de richting, of werden door Frederique gekeerd. De VIOD meiden moesten strijden om deze voorsprong tot aan de rust veilig te stellen. Dat lukte!
  In de kleedkamer werd duidelijk gemaakt dat de meiden vanuit hun eigen kracht moesten blijven voetballen. Ze moesten elkaar blijven coachen en er fel bovenop blijven zitten.
  Dit leidde al snel in de tweede helft tot de 2-0 voorsprong. Randje buitenspel, werd Lynn weggestuurd en maakte het op koele manier af.
  Was met deze voorsprong de winst in de pocket? Nee. Kort na de 2-0 voorsprong scoorden Ruurlo binnen vijf minuten, drie doelpunten (2-3).
  Al de hele wedstrijd merkte je, dat Ruurlo feller, gedreven was. Ze lieten zich niet uit het veld slaan. Sterker nog, ze zagen dit juist om de strijd voort te zetten.
  Vanaf het moment dat de VIOD meiden op achterstand kwamen, viel alles in duigen. Het collectief was weg.
  Ondanks dat de meiden er energie in bleven steken, hebben ze gestreden. Maar het was vandaag niet genoeg. Met name de energie vanuit het collectief was weggevallen
  Ruurlo liep uit naar een 2-5 overwinning.
  Na afloop heeft het team op een goede manier deze wedstrijd met elkaar geëvalueerd. Ze mogen ze zich gaan opmaken voor een fysiek duel, tegen mede koploper Terborg. Zaterdag 20 november in Gaanderen.