• Respect

  17 okt 2021
 • De uitslag verraadt al dat het een eenzijdige wedstrijd was. Een 19-0 overwinning op FC Trias MO17-1.
  Was het genieten? Natuurlijk! Het publiek heeft vele mooie acties en doelpunten gezien. Het doelsaldo is ook van belang voor de stand in de competitie. Vandaar dat de VIOD meiden vaak met scherp schoten. Maar zo’n wedstrijd heeft ook een keerzijde. De meiden zeiden tijdens de wedstrijd en na afloop, dat ze liever een wedstrijd spelen, waarbij strijd geleverd moet worden, er spanning is. ‘Je wordt meegenomen in het spel van de tegenstander, waardoor wij niet ons beste spel konden spelen’.
  Een 19 klapper, waarvan twee eigen doelpunten en zes verschillende doelpuntmakers!
  Anne was één van hen. Ze was onder andere verantwoordelijk voor de openingstreffer. Zij vond deze goal haar mooiste; ‘Lynn gaf een balletje breed op mij, ik liep nog een stukje door naar de goal. Ik schoot van afstand net tussen de handen van de keepster en de lat’(1-0). Deze zat er inderdaad lekker in.
  Enkele doelpuntenmakers aan het woord;
  ‘Kate had de bal, dribbelde een heel stuk op het middenveld. Ze gaf een steekpass op mij. Ik stond één tegen één met de keepster. Ik schoot de bal in de goal’. Zo omschrijft Isa haar mooiste van vandaag. Zij maakte er vandaag vier. Allemaal in de tweede helft.
  Maud scoorde er twee. De eerste uit een corner schoot ze in de hoek. ‘Bij mijn tweede doelpunt had ik de bal en liep in naar de keepster en schoot de bal in de goal’.
  De eerste goal van Kaya was ook een juweeltje.
  ‘Ik zag dat de bal door een medespeelster tegen de keepster werd aangeschoten, ze stootte de bal weg. Ik nam ‘m aan en schoot de bal hoog in de goal, aldus Kaya. Zij nam er vandaag twee voor haar rekening.
  Met een 8-0 voorsprong ging het meidenteam van VIOD de rust in.
  In de kleedkamer was het mooi om te horen dat de meiden kritisch op zichzelf waren, omdat ze niet altijd het niveau van spelen haalden wat ze graag wilden. Maar ook het respect voor de tegenstander was duidelijk hoorbaar en voelbaar!
  Lynn zette in de tweede helft de 9-0 op het scorebord. Haar derde doelpunt op dat moment. Haar wondersloffen waren vandaag met vier doelpunten weer erg productief.
  Wat al eerder werd aangegeven; het doelsaldo is van belang. De meiden waren dus gretig. Zo ook Kate. Zij voelde vandaag aan, dat het wel eens zou kunnen gaan gebeuren…… haar eerste doelpunt voor dit meidenteam? Familie was al opgetrommeld en zaten vol enthousiasme op de tribune. Kate wilde zo graag, dat ze eerder in de wedstrijd zich verstapte en weer last kreeg van een oude blessure. Het zal toch niet? Maar Kate is Kate niet, als ze haar gedrevenheid en vechtlust niet gebruikt. In de tweede helft kon ze gelukkig weer worden ingezet.
  Het moment was daar in de 64e minuut; ‘Ik kreeg de bal van Floor uit een ingooi. Ik dribbelde richting de goal en passeerde twee speelsters van de tegenstander. Misschien wel drie? Plotseling stond ik voor de goal! Ik schoot de bal in de richting van de keepster, maar gelukkig was het schot hard genoeg, dat ze ‘m niet kon houden’. (12-0). Blijdschap bij Kate en ook de rest van het team. Ook de reservespeelster lieten zich horen.
  Kate had het op haar heupen. Want nog geen twee minuten later, scoorde ze haar tweede doelpunt (13-0); ‘Ik kreeg volgens mij de bal aangespeeld van Isa. Ik speelde weer een paar tegenstanders uit en schoot de bal over de grond in de linker hoek. Ik was erg blij om eindelijk te scoren’.
  Met elf doelpunten in de tweede helft, werd na ruim 80 minuten de eindstand bepaald. Na een actie van Anne, werd de bal in eigen goal gekopt; 19-0.
  Na afloop ontvingen wij de felicitaties van de trainster en speelsters van FC Trias. Maar ook zij hebben van ons de complimenten gekregen; hoe zij toch tot het laatste moment hebben gestreden. De positiviteit en het spelplezier bleef aanwezig. Gelukkig maar. En mooi om te zien! Respect hiervoor.
  Floor(‘tje’), aanvoerdster van VIOD MO17-1, gaf na afloop in de kleedkamer aan; ‘Een verbeterpunt is dat we ons niet moeten verlagen naar het niveau van de tegenstander. Maar we waren één team tijdens deze wedstrijd. En na afloop is de tegenstander nog positief met ons in gesprek gegaan!’.