• Pasfoto wijzigen in Voetbal.nl app

  5 sep 2018
 • Het is weer mogelijk om zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de Voetbal.nl-app. Je kunt er zelf voor zorgen dat je als spelend lid, maar uiterlijk 31 oktober een correcte spelerspasfoto hebt. Dit geldt voor alle veldvoetballers vanaf de leeftijdscategorie Onder 13 en ouder.

  Tot 1 november kunnen leden zelf hun spelerspasfoto wijzigen via de Voetbal.nl-app.

  Welke voorwaarden?

  Het hoeft niet een offici├źle pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. En zorg voor een foto met voldoende contrast. Neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen en gaat zeggen 'je mag niet meedoen'.

  Het bestand van de foto moet van het formaat JPG, GIF of PNG zijn. Om de kwaliteit van de foto's te behouden, adviseren wij om te kiezen voor foto's die kleiner zijn dan twee megapixel (1600x1200 px).

  Nog niet aangemeld in de Voetbal.nl APP?

  VIOD heeft 807 actief-spelende leden (leeftijd vanaf 7 jaar). Hiervan hebben momenteel 587 personen de Voetbal.nl APP gedownload en zich aangemeld via het emailadres dat bij ons als lid in SPORTLINK staat. Enkel met dit emailadres kun je in je eigen omgeving komen. Via je de Mediacommissie kan je informatie opvragen als het inloggen niet lukt.

  De 220 personen die nog niet de app hebben gedownload, hebben gsiteren een e-mail ontvangen. Heb je geen e-mail ontvangen en de app niet gedownload, dan sta je waarschijnlijk met een oud emailadres bij VIOD in het systeem van Sportlink. Vraag deze op bij de Media Commissie KLIK HIER

  Welke keuze maak je bij Instellingen?

  Als je bij Instelling (in de APP) jouw profiel op NORMAAL zet, ben je zichtbaar met naam en foto. Ook op de Teampagina staat dan alleen je naam vermeld. Indien je het profiel op AFGESCHERMD zet, kan de scheidsrechter alleen op de wedstrijddag jouw gegevens inzien, ter controle van de spelers die meedoen aan een wedstrijd.

  Met de instelling op AFGESCHERMD staan heeft enkele nadelen, niet alleen voor jou maar ook voor derden.

  • Jouw leider kan niet inzien of jouw foto voldoet aan de gestelde normen.
  • Je loopt de kans dat de scheidsrechter deze op de wedstrijddag afkeurd. Je bent dan niet speelgerechtigd en mag niet meedoen.
  • Jouw naam wordt niet vermeld in de selectie van je team in de app en op de teampagina van de website.
  • Zodra de app de mogelijkheid geeft om ook de doelpuntenmakers te gaan vermelden, zal bij een doelpunt van jou de tekst komen te staan:  'AFGESCHERMD'.
  • In de topscorerlijst die de club dan kan opmaken, per team of van de gehele club, komt jouw naam niet in voor.
  • Tot slot mag je naam niet vermeld worden in een wedstrijdverslag van jouw team, daar je aangeeft AFGESCHERMD te zijn en de AVG-wet dit voorschrijft.

  Reageren? Stuur een e-mail naar de Media Commissie.