• Ongeslagen aan kop van ranglijst

10 okt 2020
  • Na de monsterzege van vorige week tegen DCS/OBW MO15, mochten de meiden van VIOD MO15-1 vandaag aantreden tegen het meidenteam van FC Bergh. Zonder publiek, vanwege de verscherpte maatregelen rondom Corona, begon de warming up weer onder muzikale begeleiding.

Anne had zich vergist in de tijd. Ze meldde dat ze wat later kwam. Ze was nog ruimschoots op tijd aanwezig. Maar toch te laat.
    De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld van FC Bergh. Een nieuwe kunstgrasmat. Een echte herfstdag: beetje wind, bewolkt en af en toe wat druppels. Een graadje of 15. Kortom, lekker voetbalweer.
    De meiden hadden er zin in! Vandaag één wissel i.v.m. de afwezigheid van Sam en Ilham. Kate was gelukkig weer op tijd fit en begon als wissel, verder de vertrouwde opstelling.

VIOD MO15-1 begon voortvarend. Hoogdruk zetten, waardoor de tegenstander nauwelijks over de middellijn kwam. Het was in de 6e minuut Anne die de score opende (0-1).
    Was dit het antwoord van Anne, op het te laat komen? Dat is dan wel grote klasse, als zij hiermee haar voeten laat spreken! Maar blijkbaar vond ze het nog niet genoeg, want nog geen zeven minuten later had ze haar derde erin liggen. Een hattrick binnen een kwartier! Grote klasse. En de VIOD-meiden op een 0-3 voorsprong.
    VIOD bleef voetballen. Ondanks dat keepster Frederique weinig tot niets te doen kreeg om haar doel schoon te houden, bleef ze alert, coachte ze haar verdediging en was ze wel betrokken bij de opbouw.
    De aanvallers Lynn, Kaya en Anne rouleerden veel, waardoor de meiden van FC Bergh niet meer wisten hoe die dreigende aanvallers te verdedigen. ‘Die meiden lopen op veertjes, kunnen elkaar goed en makkelijk vinden, wisselen vaak van positie. Dat kunnen we niet meer belopen’. Dit waren de opmerkingen van de coaches van FC Bergh, die door de staf van VIOD MO15-1 werden opgevangen. Groot compliment voor de VIOD-meiden. Die mooie combinaties leidden tot veel kansen. Het waren Maud (0-4), Lynn met een heerlijke lob, waarvan ze zelf later zei dat ze de bal verkeerd raakte, zorgde voor de 0-5. Kaya zette de ruststand 0-6 op het bord.

Na rust denderde de VIOD-trein voort. Ondanks dat FC Bergh MO15-2 nog twee verse speelsters had opgeroepen om de schade te beperken, gaf VIOD niets weg. Nou ja, één kansje dan. Maar dat schot keek Frederique naast!
    Er werd meer offensief gespeeld. 3-4-3. Megan links, Sterre centraal en Floortje rechts in de verdediging. Kate schoof een linie op en kwam op de plek van Jasmijn te spelen, centraal op het middenveld. De ene mooie aanval na de andere volgde. Het was druk in en rondom de zestien meter van de meiden uit ‘s Heerenberg. Met mooie soloacties van Isa werd geprobeerd de verdediging nog meer uit te spelen. Dit lukte ook een paar keer. Uit zo’n actie scoorde Isa de eerste van de tweede helft (0-7).
    VIOD vergat soms de ruimte aan de flanken te benutten. Daar hadden Floor en Kaya de vrije ruimte. Desondanks liep de score op door Anne (0-8), Maud (0-9) en weer Anne (0-10).
    Kaya zette de 59e minuut eindstand van 0-11, op het bord.
    Uit een goed genomen hoekschop, vanaf rechts, kopte Kaya strak de bal tegendraads tegen de touwen. Een prachtig doelpunt. Het plezier en de tevredenheid was op de gezichten van de meiden van VIOD af te lezen.

De eerste drie wedstrijden van de competitie zijn dus gewonnen! We staan ongeslagen aan kop van de ranglijst. Nu naar wedstrijd op zaterdag 10 oktober 2020. Om 10.00u speelt VIOD MO15-1 thuis tegen sc Westervoort MO15-1.