• Nieuwe coronarichtlijnen kantine vv VIOD

  23 sep 2021
 • Nieuwe coronarichtlijnen kantine vv VIOD

  Zoals bekend heeft de overheid nieuwe maatregelen aangekondigd voor de horeca. Vanaf 25 september aanstaande is iedereen verplicht een coronatoegangsbewijs te tonen bij de ingang van een horecagelegenheid. Aangezien de overheid sportkantines ook ziet als horeca, is ook vv VIOD verplicht deze maatregel in te voeren.

  Ten opzichte van sportkantines is er echter wel één uitzondering gemaakt en dat is het zogenaamde ….”to go” concept. Dit betekent dat een deel van de kantine voor het afhalen van eten en/of drinken toegankelijk is zonder coronatoegangsbewijs.

  Coronatoegangsbewijs

  In de praktijk betekent dit dat de twee deuren aan het terras functioneren als ingang voor de kantine. Eén deur geeft toegang tot de kantine waar men op vertoon van het coronatoegangsbewijs aan één van de toezichthouders - zonder anderhalve meter afstand - mag plaatsnemen en mag eten en drinken.

  VIOD “to go”

  De andere deur geeft toegang tot de “VIOD to go” afhaalcounter (linkerzijde van de bar). In dit deel van de kantine mogen etenswaren worden gehaald die vervolgens buiten genuttigd worden. Dit deel van de kantine is ook toegankelijk vanuit de centrale hal / hoofdingang. Op het terras kan iedereen - zonder richtlijnen - plaatsnemen.

  Overige ruimtes

  De overige ruimtes van het gebouw, waaronder de kleedkamers, commissiekamers en bestuurskamer mogen - zonder richtlijnen - worden gebruikt. We doen een beroep op ieders verantwoordelijkheid om corona buiten het sportpark te houden.

  Openingstijden

  De openingstijden van de kantine zullen ook tijdelijk worden aangepast. Op maandag en woensdagavond is de kantine gesloten. Op dinsdag en donderdag is zowel de “VIOD to go” als de kantine geopend. Houdt er wel rekening mee dat we op deze avonden ook moeten toezien op het coronatoegangsbewijs.

  Wij hopen dat we voor iedereen een passende weg naar een hapje en drankje hebben weten te realiseren. We vertrouwen op uw begrip en medewerking. Hopelijk kunnen we weer snel naar het ‘oude’ normaal, waarbij we zonder richtlijnen iedereen mogen ontvangen in onze kantine.

  Het bestuur vv VIOD.