• Na stroeve start, toch ruime overwinning voor VIOD 1

  13 jul 2020
 • Vandaag stond de oefenwedstrijd tussen VIOD 1 en VIOD 2 op het programma. Na de warming-up van vorige week tegen het team van JO19-1, kon het 1e team de borst nat maken tegen het 2e, dat straks hoopvol aan de competitie zal beginnen.

  Misschien waren het de zenuwen, het begin was voor VIOD 2. Daarna kwam de aanval van VIOD 1 beter in haar spel en tot tweemaal toe stond de paal in de weg voor het openingsdoelpunt. Gezegd moet worden dat Willem Thijssen, de keeper van 1, een paar keer attent moest keepen om een achterstand te voorkomen.
  Voor rust viel dan de eerste treffer van de wedstrijd. De assist komt op naam van Mylan Schnitzler. Hij vindt met een geplaatste voorzet richting 2e paal, Twan Esman. Slim weet hij achter zijn tegenstander met een uitgestoken been de bal over de doellijn te krijgen (1-0).
  De rust breekt aan en beide coaches nemen de tijd op hun teams met nieuwe instructies het veld in te sturen.

  In de 2e helft laat VIOD 1 zien hoe bewegelijk men is in de voorste linie. Binnen het kwartier wordt de 1-0 voorsprong naar een ruime 3-0 getilt door Jorn Eikelkamp en Jesse van Haarlem. Vooral het doelpunt van Jesse is van uitzonderlijke klasse. Diagonaal schiet hij, nog net voor de achterlijn, de bal hoog in de touwen. Maar na zijn doelpunt ligt het spel even stil, nadat blijkt dat Jesse na het scoren van zijn doelpunt ongelukkig ten val is gekomen.
  Na de 4-0 (wederom Twan Esman), weet VIOD 2 eindelijk te scoren. Thijs Liefferink zet dit doelpunt p zijn naam. Direct daarna is het weer raak, maar dan aan de andere kant en scoort Jorn Eijkelkamp zijn 2e treffer (5-1).
  Het slotakkoord is van Thom Teunnissen. Van een meter of achttien weet de nieuwe nummer 10 van VIOD de bal met een krul in de rechterbovenhoek te krijgen, onhoudbaar voor de doelman van VIOD 2.

  VIOD 1 wint met 6-1 en hoort later dat Jesse van Haarlem niets heeft gebroken. Volgende week zondag om 14 uur wacht de oefenwedstrijd tegen 4e klasser sv Twello.