• Marinus Floors: "Van het drukken van de Viod Visie tot fanatiek leider"

  23 aug 2019
 • Afgelopen woensdag is overleden Marinus Floors. Hieronder een verslag van August van Onna, die zoals hij omschrijft geen compleet beeld kan geven, wat Marinus allemaal voor VIOD heeft gedaan. Marinus is ook vele jaren actief geweest voor de Supportersvereniging.

  door August van Onna

  "Ik ken Marinus al heel lang. Aanvankelijk als vader van zoon Maurice. Een keeperstalent, maar  echter veel te klein. Wel dapper om toch seizoenenlang in die grote goal te staan, waar hij vaak kansloos leek te zijn! Maurice heeft (als ik me goed herinner) dan ook niet de senioren gehaald als keeper.


  "De meeste contacten heb ik met Marinus gehad rond ons clubblad, de Viod-Visie. Hij werkte bij Wedeo, een drukkerij, en daar zijn heel wat jaargangen gedrukt. Maar ook best veel ander drukwerk voor Viod. Dat was een verdienste van Marinus.
  Ook zat hij in de redactie van ons clubblad vanaf het seizoen 1995-1996 tot het seizoen 2001-2002.
  Verder was hij leider van de A-junioren, in de jaren rond de eeuwwisseling. Daar heb ik geen bemoeienissen mee gehad. Wel weet ik dat hij zich nogal inzette voor jaarlijkse seizoensafsluitingen. Zoals in 1997 waar hij verslag deed in het juli-nummer van de Viod-Visie de "Viod-dag in Kerkrade". We hadden als ouders, leider en trainers een super weekend, dat wij niet snel zullen vergeten. We vertrokken met totaal 46 personen en chauffeur De teams A1 en B1 deden mee en we werden kampioen van het toernooi. Dit is de grootste beker die VIOD ooit gehaald heeft, denk ik".

  Dan een bericht uit de Viod-visie van december 2000: 

  "VIOD Familie van het Jaar". "Heidi en Marinus Floors werden tot VIOD Familie van het jaar gekozen. Zijn vrouw Heidi heeft jarenlang veel werk verricht achter de bar van de kantine. Ze zit nu wel eens een avondje alleen omdat Marinus weer bezig is voor de club, maar ze weet dat het allemaal voor een goede zaak is. Marinus is op veel fronten enorm actief voor VIOD. Hij is al vele jaren een fanatiek leider van jeugdelftallen, waarvan de laatste jaren van de A1. Hij heeft altijd messcherpe wedstrijdanalyses, die in de Viod Visie hebben gestaan. Ook is Marinus al vele jaren actief als lid van de PR commissie, neemt daarbij de redactie van de Viod-Visie voor zijn rekening en hij zorgt ervoor dat deze met regelmaat op de deurmat valt. Daarnaast is hij ook nog een van de oprichters van "De Bleekmarkt" (zie foto's), waarvoor hij zich al een aantal jaren heeft ingezet. Kortom de Familie Floors is een goede keuze !".

  "Enkele jaren geleden zag ik Marinus geregeld op sportpark Dichteren. Als opa van een van de gastjes die dan trainden. We hadden dan regelmatig nog contact", vertelt August van Onna.
  Nog uitgebreid heb ik contact gehad tijdens de Jubileum Feestavond VIOD 90 jaar in de grote tent. Marinus had de nodige zuurstof meegebracht en maakte een heel positieve indruk. Het laatste (en niet al te lange) contact met hem en Heidi had ik bij de uitgang van begraafplaats De Slangenburg, na afloop van de uitvaart van Clemens Meuleman. Ook daaraan bewaar ik een positieve herinnering", sluit August van Onna af.