• Komt er nog een herstart van de Amateurvoetbalcompetitie?

  18 mrt 2020
  |
  • 0
 • Nu de NEVOBO (de Nederlandse Volleybal Bond) vanmiddag bekend heeft gemaakt dat de amateurcompetitie voor haar leden niet meer wordt uitgespeeld, is de vraag of de amateurvoetballers voor dit seizoen nog de wei in worden gestuurd.

  De Nevobo laat weten dat het volleybalseizoen in Nederland, met uitzondering van de eredivisie, niet meer wordt afgemaakt. Uitzondering is er dus voor de eredivisie die met de playoffs bezig zijn. Die kan, als clubs voor 13 april weer kunnen gaan trainen, nog worden afgemaakt.

   

  door John van der Kamp

  Het amateurvoetbal:

  Hebben de standaard-voetbalteams, na een verplichte stop van een volle maand, aan twee of drie weken training wel genoeg om aan de herstart van de competitie te beginnen?

  De KNVB kan dan op zijn vroegst voor het weekend van 2 en 3 mei weer een compleet programma vaststellen. Voor het resterende programma, er zijn nog minimaal 9 speelrondes te gaan, heeft men minstens 6 weken nodig om daaraan een invulling te geven. Na het weekend van 7 en 8 juni weten we dan hoe de eindstanden van alle voetbalcompeties zijn.

  Maar dan volgt de nacompetitie. Wie gaat promoveren, wie gaat degraderen? Het zal een puzzel voor de voetbalbond worden om dit binnen 3 weken te klaren. Maar meer ruimte is er niet, want de velden hebben voldoende tijd nodig om te herstellen voor het nieuwe voetbalseizoen.   

  Met alle respect voor de lagere seniorenteams en jeugdteams, zij kunnen misschien na 6 april eerder gaan starten met wedstrijden. De vraag zal echter blijven hoeveel ruimte de voetbalbond nog krijgt voor 29 juni 2020.

  Indien men de beslissing van de Nevobo gaat opvolgen, dan zal de huidige stand van de ranglijst de eindstand zijn voor alle voetbalcompetities.

  Wordt vervolgd.