• KNVB reageert positief: "tot 27 jaar mag weer gaan sporten"

  23 feb 2021
 • De KNVB heeft dinsdagavond positief gereageerd op de aankondiging van het demissionair kabinet dat jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar per 3 maart weer mogen sporten in teamverband.

  Sporten in competitieverband is nog niet toegestaan, maar premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge maakten bekend dat amateurvoetballers wel weer mogen gaan trainen. Het kabinet trekt de regels voor jongvolwassenen daarmee gelijk met die voor minderjarigen, die al mochten sporten in teamverband.

  Voor VIOD betekent dit, dat voor ruim 250 senioren-leden de training weer kan aanvangen. Wanneer zij bij VIOD kunnen gaan starten is nog niet bekend, daar de avondklok regel nog tot 15 maart van kracht zal zijn. Er zal voor de eerste twee weken keuzes gemaakt moeten worden, wie en wanneer en hoelaat men kan gaan trainen. 

  Senioren van 27 jaar en ouder moeten voorlopig nog aan de zijlijn blijven, wanneer hun jonge teamgenoten aan het trainen zijn.

   

  Jan Dirk van der Zee

  Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee van de KNVB spreekt van een 'kleine, maar belangrijke stap' voor jongvolwassenen. "Op een leeftijd dat de wereld voor hen opengaat, zitten velen al maandenlang thuis, zonder uitlaatklep en met alleen online contact. Natuurlijk levert die leeftijdsgrens praktische problemen op, maar de sport kan jongeren nu meer helpen dan ooit", geeft Van der Zee aan via de kanalen van de KNVB. "Hopelijk laat de volgende stap van het kabinet niet lang op zich wachten, zodat iedereen snel weer normaal mag trainen."