• KNVB hakt knoop nog niet door!

  24 mrt 2020
  |
  • 0
 • De Nederlandse overheid heeft gisteren besloten om sociale bijeenkomsten tot en met 1 juni te verbieden. "Hier vallen ook voetbalwedstrijden onder, waardoor er in de aankomende tien weken zeker nog niet gevoetbald zal worden. Ook het amateurvoetbal valt hieronder". Toch klopt dit laatste niet, laat de KNVB laten weten, na een onderhoud met de overheid.

  Vandaag heeft de Nederlandse Voetbalbond met de koepelorganisaties van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie over het hoe nu verder moet in de competities. Er moeten nog acht speelronden afgewerkt worden, plus inhaalduels en normaal gesproken ook play-offs. De UEFA wil dat de Europese competities op 30 juni afgerond zijn. Ook kwam het totale amateurvoetbal aan bod.

  De KNVB heeft de knoop nog niet doorgehakt en wacht de eerder gestelde datum van 6 april af.

   

  Het Nederlandse prof- en amateurvoetbal ligt nog tot in ieder geval 6 april stil.

  Het ministerie van VWS bevestigt dat het advies van het RIVM met betrekking tot sportverenigingen ongewijzigd is gebleven, en dus loopt tot en met 6 april, en niet tot 1 juni zoals overal in eerste instantie te lezen was”, schrijft de voetbalbond in een persbericht. De KNVB benadrukt dat sportwedstrijden en competities buiten het besluit vallen om evenementen en bijeenkomsten te verbieden tot 1 juni.

  Over het verdere verloop binnen de sport zal pas een besluit worden genomen in de aanloop naar 6 april. Maar op basis van het besluit van de overheid is besloten geen wedstrijden met publiek te spelen voor 1 juni”, vervolgt de bond zijn verklaring. Hiermee lijkt de KNVB de optie open te houden om voor de datum van 1 juni achter gesloten deuren te gaan spelen, of voetbalclubs in ieder geval de ruimte te geven om voor die datum de training te hervatten.

  De KNVB houdt voor de rest van het seizoen mogelijk met drie mogelijke scenario’s.

  De eerste optie is om de competities uit te spelen voor 30 juni, waarbij er tot 1 juni geen publiek aanwezig mag zijn.Ook voor het amateurvoetbal.

  Als tweede optie bestaat de mogelijkheid om de competities na 30 juni uit te spelen. Hiervoor zal wel een besluit van de UEFA nodig zijn dat het mogelijk maakt om de deadline van 30 juni te verzetten.

  Als derde optie noemt de voetbalbond om de competities niet uit te spelen. Zowel voor het betaalde als amateurvoetbal.

   

  wordt vervolgd !