• Julian Bril (23) verhuist naar SML

  16 jun 2021
 • Na zes seizoenen gespeeld te hebben in het eerste elftal van VIOD maakt Julian Bril komend seizoen de overstap naar SML in Arnhem.

  Na zijn debuut in 2015 op 17e jarige leeftijd speelde Julian 96 officiële wedstrijden voor het vlaggenschip van VIOD. Door zijn debuut op deze jonge leeftijd staat Julian in de top 15 van jongste VIOD 1 debutanten ooit.

  In de afgelopen jaren kwam hij respectievelijk 12, 22, 28, 27 en 6 officiële wedstrijden per seizoen in actie. Door een lange revalidatie en de coronapandemie bleef het aantal officiële wedstrijden net onder de 100 steken. Een prestatie van formaat op deze leeftijd.

  Hoogtepunten in zijn loopbaan bij VIOD waren bij de senioren de promoties van de vierde klasse naar de tweede klasse, terwijl in de jeugd de beker werd gewonnen en in de B-junioren de bekerfinale tegen PEC Zwolle werd bereikt.

  Bij VIOD 1 heeft Julian getraind onder Wilhard Knipscheer en Fethi Ozerdogan (elk een half seizoen) en Tim Bakens (één seizoen). Vanaf seizoen 2016-2017 was Jan Lorse zijn trainer. Julian debuteerde onder leiding van Fethi Ozerdogan tegen SC Woezik.

  VIOD dankt Julian voor zijn bijdrage in de bijna 100 wedstrijden in VIOD 1 en wenst hem veel succes toe bij SML!

  Bron: August van Onna (archivaris VIOD)

  Foto’s: Erik en Jorn Eijkelkamp