• Introductie

  90 jaar VIOD

   

  VIOD 90 jaar!

   

  Op 1 september 2018, bestaat Vooruitgang IOns Doel 90 jaar.

  VV VIOD, pril 89, is dan een dame op leeftijd geworden. Maar in plaats van amechtig achter een looprekje bij de dag te leven, is zij springlevend. Dartel, eigenzinnig en zelfbewust. Kenmerken van een club die bewezen heeft van groot belang te zijn voor de Doetinchemse gemeenschap - de Archivaris kan daar uren, wat zeg ik, wéken over vertellen. Karaktertrekken die nodig bleken om als club overeind te blijven en uit te groeien naar wat zij nu is - trots, fier, prachtig.

  De dame op leeftijd is springlevend en kijkt vol zelfvertrouwen vooruit, want stilstaan wil zij niet. Reikhalzend kijkt zij uit naar haar verjaardag, om deze te vieren met iedereen die van haar houdt. Ouder worden deert haar niet. Ze wil haar verjaardag groots vieren, een heel weekend lang. Ze wil proosten op het leven, dansen op het ritme der tijd, zingen, lachen en heel soms een nostalgisch traantje wegpinken.

  Want wie herinnert zich niet die prachtige krulbal van Johan - of was het Tieme - die in 1935 de wedstrijd tegen Ratti met 2-1 besliste? Huilend van vreugde vielen de toeschouwers, massaal gekomen op de fiets naar Sportpark De Hoop, elkaar in de armen.

  En Jan - of was het Jos - die zijn Quicks vergeten was in 1949, maar als een held stond te keepen op zijn klompen? Mooie kerel, die Jan of Jos.

  Een heuse feestcommissie is ingesteld om de verjaardag onvergetelijk te maken. Een commissie met een groot voetbalhart en dito clubliefde en die onder de bezielende leiding staat van John Brands - net zo dartel, eigenzinnig en zelfbewust als de dame zelf. Er wordt gefluisterd dat hij ook ergens in 1928 is opgericht.

  Om iedereen op de hoogte te houden betreffende de festiviteiten rondom de verjaardag, wordt een Facebookpagina aangemaakt waarop van tijd tot tijd een update wordt geplaatst. Ook op deze website is ruimte ingericht voor nadere informatie.

  Ondertussen gaat de Feestcommissie onverdroten voort, en in haar kielzog de Reüniecommissie, om voor ieder wat wils te organiseren - van heel klein tot zeer oud. De Reüniecommissie probeert zoveel mogelijk oud-leden bij elkaar te brengen om alle verhalen en vriendschappen lucht te geven - opdat deze nog sterker worden.

  Mocht nou iemand, na het lezen van dit stukje, een goed idee hebben, een prangende vraag of groothartig de knip willen trekken, dan kan er contact worden opgenomen met John Brands. Zijn mailadres is johnbrands5@gmail.com

  VV VIOD, 90 in 2018 - laten we het clublied maar weer eens afstoffen.

   

 • Uit Het Archief 90 Jaar VIOD

 • Receptie 90 Jaar VIOD & Reünie