• Interview: "Jong, talentvol en voor niemand bang"

  17 nov 2021
 • VIOD 1, een jong team met veel talent,  is onder leiding van trainer Rudi Vonk in september gestart met hun reis in de tweede klasse I. Nu de eerste 7 wedstrijden achter ons liggen, blikken we met trainer Rudi Vonk terug op zijn 100 dagen als trainer van VIOD 1.

  In het voorjaar van 2021 ben je aangesteld als trainer. Wat is je motivatie om bij VIOD aan de slag te gaan?

  “VIOD was voor mij geen onbekende club. Mijn zoon David speelt in de jeugd en met mijn vorige clubs heb ik geregeld tegen VIOD gespeeld. VIOD kent een prachtig sportpark, prima faciliteiten en een jonge talentvolle selectie. Daarnaast sprak de ambitie van het bestuur en technisch kader - om een positieve impuls te geven aan het prestatieve voetbalklimaat - mij aan”.

  Hoe zag de voorbereiding op de competitie eruit?

  We hebben de eerste en tweede selectie samen laten trainen. Zo konden we kennismaken met alle spelers. Vervolgens hebben we zes oefen- en bekerwedstrijden gespeeld waarin we op zoek konden naar de beste formatie en speelwijze. We wilden alle spelers in hun kracht laten voetballen en ervoor zorgen dat ze de wedstrijdbelasting weer aankonden”.

  Hoe kijk je terug op de eerste zeven wedstrijden?

  We zien onze ideeën al aardig terug op het veld. Er is veel progressie geboekt en het team gaat steeds herkenbaarder spelen. We tonen steeds meer rust aan de bal en dat komt het spelbeeld ten goede. Met de overwinning tegen Concordia Wehl, het gelijke spel tegen DIO’30 en gelijk opgaande wedstrijden tegen DCS en SC Varsseveld (die helaas verloren gingen) hebben we laten zien ons mannetje te staan in de 2e klasse. Als we op deze manier blijven voetballen, dan zie ik de rest van het seizoen met vertrouwen tegemoet.”

  Komende zondag speel je thuis – op Sportpark Dichteren – tegen de koploper SDOUC. Wat zijn jouw verwachtingen van deze wedstrijd?

  SDOUC heeft een goede ploeg en staat niet voor niets bovenaan in de competitie. Het zal voor ons een zware wedstrijd worden, maar we zullen er alles aan doen om de punten in eigen huis te houden.

  In het begin van dit interview gaf je aan dat de ambitie om een positieve impuls te geven aan het prestatieve voetbalklimaat jouw aansprak. Zijn er op dit vlak al stappen gezet?

  Je merkt aan het enthousiasme en de gedrevenheid in de vereniging dat men echt vooruit wil. Rondom de A-categorie is de samenwerking tussen VIOD 1, 2 en O19-1 geïntensiveerd. Dit heeft ertoe geleid dat verschillende spelers van VIOD 2 en VIOD JO19-1 hun debuut hebben gemaakt in de hoofdmacht. Ook zie je dat VIOD bereid is te investeren in de kwaliteit van de opleiding (door het vacant stellen van de functie Hoofd opleidingen) en het begeleiden en coachen van trainers. 

  Dit interview heeft (deels) in het Doetinchems Vizier van 17 november 2021 gestaan.