• Interview: "Als we zo doorgaan, dan komen de punten vanzelf"

  23 nov 2021
 • Tigran Gazarjan staat sinds deze zomer als assistent trainer, naast hoofdtrainer Rudi Vonk, op het veld bij tweedeklasser VIOD. Nu de voorbereiding en de eerste fase van de competitie erop zitten, blikken we met hem terug op de start en kijken we vooruit naar de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen WSV uit Apeldoorn. 

  Deze zomer heb je de stap gezet van de jeugd naar VIOD 1. Wat is je motivatie geweest om deze stap te maken?

  VIOD is een mooie club met goede faciliteiten. Er is een ervaren hoofdtrainer aangesteld waar ik als jonge trainer veel van kan leren. Tenslotte heeft het eerste elftal veel jonge spelers waar in mijn ogen nog veel rek en potentie in zit. Het is mijn uitdaging om - samen met de andere stafleden - het maximale eruit te halen.

  De eerste fase van de competitie zit erop. Hoe kijk je terug op deze fase?

  Ondanks de resultaten kunnen we positief terug kijken op de eerste fase van de competitie. We maken iedere week stappen en spelen steeds herkenbaarder. Als we op deze weg doorgaan, verwacht ik dat we de punten nog wel gaan pakken.

  Wat zijn de belangrijkste verbeterpunten die zullen bijdragen aan het realiseren van de doelstelling; handhaving?

  Als team kunnen we prima voetballen en het veel tegenstanders moeilijk maken. Zeker als we ons eigen spel kunnen spelen. Dit hebben wij al een aantal keer laten zien, echter moeten we soms meer in onszelf geloven en meer lef en initiatief tonen. We kunnen echt goed voetballen!

  Komende zondag wacht de thuiswedstrijd tegen WSV uit Apeldoorn? Wat zijn jouw verwachtingen?

  Het zal geen makkelijke wedstrijd worden. WSV staat in de middenmoot. Helaas mag er geen publiek bij de wedstrijden aanwezig zijn, maar ondanks dat verwacht ik dat we het de tegenstander zo moeilijk mogelijk kunnen maken en uiteindelijk het thuisvoordeel kunnen omzetten in drie punten.

  Het bestuur en technisch kader van VIOD hebben de ambitie uitgesproken om het prestatieve voetbalklimaat binnen de vereniging van een positieve impuls te voorzien. Hoe kijk jij naar deze ontwikkeling en hoe vind je dat het gaat?

  We zullen een voetbalklimaat moeten creëren waar jeugdspelers de ambitie hebben om het eerste elftal van VIOD te halen. Nu de lijnen met het 2e en de JO19-1 korter zijn geworden, is het mooi om te zien dat een aantal talentvolle spelers al regelmatig meegaat met VIOD 1. Sommigen hebben zelfs al hun debuut gemaakt. Verder trainen veel spelers uit de selectie een jeugdteam. De verbinding met de jeugd wordt hierdoor alleen maar groter.

  Als we kijken naar VIOD 1. Wat zijn jouw verwachtingen voor de lange termijn?

  We hebben een jonge talentvolle groep met erg veel potentie. Ook in de jeugd spelen jongens die de potentie hebben om VIOD 1 te halen. Als deze jongens de komende jaren bij elkaar blijven en enkele talentvolle jeugdspelers aanhaken, dan verwacht ik zeker dat we een stabiele 2e klasser kunnen worden. 

  Tenslotte, je hebt op hoog niveau gevoetbald bij o.a. FC Groningen en De Graafschap. Wat zijn jouw persoonlijke ambities als trainer? En hoe ga je die verwezenlijken?

  Ik ben nog jong en geduldig. Op dit moment doe ik veel ervaring op bij het eerste elftal van VIOD en leer ik iedere dag. Volgend jaar wil ik de cursus UEFA-B gaan volgen. Hopelijk kan ik in de toekomst ooit nog eens een jeugdelftal bij een BVO gaan trainen.

  Noot van de redactie:

  Gazarjan (27) is dit seizoen gestart als assistent-trainer van VIOD 1. Hij heeft de gehele jeugdopleiding van FC Groningen doorlopen, om vervolgens de overstap te maken naar De Graafschap. Hij heeft de laatste jaren verschillende jeugdelftallen van VIOD getraind en is in het bezit van het trainersdiploma UEFA-C.

  Dit interview heeft (deels) in het Doetinchems Vizier van 23 november 2021 gestaan.