• In Memoriam: Theo Striekwold, oud-voorzitter van VIOD

  22 mrt 2021
 • Mogen we ook Theo Striekwold een laatbloeier noemen? In 1968 zien we zijn naam voor het eerst bij VIOD op de ledenlijst. Dan al dertiger. VIOD heeft dan net zijn voorzitter Michel Verhagen verloren. Theo gaat met wat kameraden spelen in het vierde elftal en komt daar in drie seizoenen 32 keer voor uit. Het seizoen 1969-1970 scoort hij op de training: met 95% opkomst de nummer 1.
  Toch hangt hij in 1971 de voetbalschoenen aan de wilgen en wordt leider van diverse seniorenelftallen. Totaal 216 keer; dat zullen toch zo’n tien seizoenen zijn geweest. Weinigen hebben deze functie bij de club zo lang kunnen en willen invullen en volhouden. In 1978 wordt hij met zijn 4e elftal kampioen. In 1982 met het 2e elftal. Een forse stap vooruit dan voor de club op weg naar hogere regionen.

    

  1982. Viod 2 kampioen.

  Als in 1983 Wim Kuster terugtreedt als voorzitter is Theo bereid zijn functie over te nemen. De club is dan op sportpark De Hoop weer aan uitbreiding van de accommodatie toe. Zoals in 1972. Er is een mooie financiële reserve opgebouwd onder zijn voorganger en dat biedt mogelijkheden. Een banklening en een obligatielening daarnaast maken het mogelijk de accommodatie op sportpark De Hoop te verdubbelen. Essentieel daarbij is opnieuw de grote bereidheid van vrijwilligers binnen de club om zich belangeloos in te zetten via veel zelfwerkzaamheid.