• In Memoriam: Henk Tempel

  16 sep 2019
 • Afgelopen zaterdag ontvingen wij het bericht van het overlijden van Henk Tempel, ons oudste lid van VIOD en afgelopen seizoen nog actief als vrijwilliger van VIOD.

   

  In Memoriam Henk Tempel

  Hij was nog net geen zeventien toen hij in juni 1950 met Sint Joris tegen VIOD speelde in de promotiecompetitie voor een plek in de 4e klasse KNVB. Toen hij vele jaren later trouwde zette Henk de voetbalschoenen in het vet.
  Maar toen zoon Erik in 1976 lid werd van VIOD en vader Henk langs de lijn een stel ouders trof die ook wel een balletje konden trappen ging ook hij weer spelen. Oude liefde roest niet.

  Maart 1977 scoorde VIOD zijn

                                       

  In een veteranengroep van merendeels eind dertigers was Henk met zijn 44 jaar de op één na oudste. Hij werd aanvoerder en speelde van de groep uiteindelijk ook de meeste wedstrijden. De groep met een gemiddelde leeftijd van 39 jaar viel al snel uiteen en Henk speelde nog een laatste seizoen om dan leider te worden van diverse seniorenteams (4e t/m 7e). Met in ieder geval een kampioenschap met VIOD 6 in 1982. Zijn laatste seizoen als leider is het seizoen 1990-1991 als hij met VIOD 4 eindigt op de 11e plaats in de 3e klasse afd. Gelderland. Betrokken als Henk was met zijn teams werd elke donderdag overlegd met leiders van andere teams om aanvulling te krijgen. Want hij was altijd weer bang voor te weinig spelers. Maar bijna elke zondag bleek de vrees ongegrond en was er dan weer zijn probleem wie hij er naast moest zetten. Want dat wilde hij zijn spelers liever niet aandoen.

  Als leider volgde hij Jan Zilvold op en met hem heeft hij jarenlang ook de zorg voor materialen gehad in wat bij de club heette “het ballenhok”. Maar ook met diverse anderen was hij daar actief. En dat vele, vele jaren. Daarom dat hij in 1995 gehuldigd werd als lid van de “ploeg van het jaar”, de onderhouds- en materialencommissie. Dezelfde eer viel hem ten deel in 2001 samen met Theo Berendsen voor “materiaalbeheer”. Op sportpark Dichteren raakte hij betrokken bij de inning van entreegelden bij wedstrijden van het eerste. Hij heeft ook dat vele jaren voor de club verzorgd.

   

                      

   

  Zelfs tot eind vorig seizoen.
  Henk was bij VIOD een van de mensen van de lange adem. We zullen hem missen.

  August van Onna