• Het was even billenknijpen, maar toch promotie voor VIOD 2

  10 jun 2019
 • Ze hebben het toch geflikt, de mannen van Ren√© Zents en Jarst Lammers zijn erin geslaagd om te promoveren naar de 1e klasse. Vandaag in Eibergen werd Saasveldia 2 met 3-2 verslagen. Ondanks de riante 3-0 voorsprong bij rust was routinier Koen Monasso nog niet zeker van de overwinning. "We zijn er nog niet jongens", waren de wijze woorden van oude krijger Monasso, toen de kleedkamer voor de thee werd opgezocht.

  VIOD 2 komt in het eerste deel van de wedstrijd een paar keer goed weg. Saasveldia 2 krijgt een paar kansjes en raakt zelfs de paal. De stand blijft ongewijzigd en VIOD komt wel tot scoren. Een prachtige voorzet van Bart Grondman belandt bij de 2e paal, waar Niels Goossens de bal keurig weet binnen te schieten (1-0). Dat was een mooie meevaller en viel op het goede moment, na de goede start van de tegenstander die vergat te scoren. VIOD 2 kreeg de smaak te pakken en liet het daar niet bij. Het is Wessel Rensen die de stand zelfs op 2-0 zet. Na een mooie pass laat de aalvlugge Wessel de verdediging zijn hielen te laten zien, passeert de keeper en weet fraai te scoren. En zelfs nog voor rust de derde VIOD-treffer. Aan de basis staat nu Mats Verlaak, die de bal vanaf rechts teruglegt op de inlopende Jeroen Westerhof. Op de rand van de zestien haalt Westerhof verwoestend uit en de bal verdwijnt snoeihard langs de Saasveldia-keeper Gijs Hesselink en langs een vertwijfelde verdediger tegen de touwen. In de kruising (3-0).

  Na de thee, waar je verwacht dat de tegenstander gaat aanzetten, direct een kans op 4-0. Het is Koen Monasso die oog in oog komt te staan met de sluitpost van Saasveldia. Helaas slaagt Monasso er niet in met een "stiffie" te scoren. Saasveldia ging op zoek naar een tegentreffer en slaagde ook daarin. Aanvaller Stijn Reimert scoort de aansluitingstreffer (3-1) en VIOD is gewaarschuwd. Billenknijpen is het vanaf dit moment. VIOD krijgt kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar de zenuwen spelen parten. Wederom scoort Saasveldia, nu via Rick Nijman (3-2) en langs de lijn is het niet meer uit te houden. Spanning, de klok, wat doet de scheidsrechter. Er is wat oponthoud geweest, de extra tijd is dus wel rechtvaardig. En dan klinkt het laatste fluitsignaal.

  VIOD 2 heeft het geflikt en speelt volgend seizoen 1e klasse. Proficiat aan staf en spelers.

   

  Door John van der Kamp

 • 201906__0431