• Het voetbal komt stapje voor stapje terug

  28 mei 2020
 • Het oprekken van de leeftijdsgrens maakt het voor VIOD mogelijk meer jeugd tegelijkertijd op het trainingsveld te laten trainen. De kinderen van 13 tot en met 18 jaar hoeven nu niet alleen geen onderlinge afstand meer te bewaren ten opzichte van hun leeftijdsgenoten, maar ook niet meer ten opzichte van jongere kinderen.  

  Versoepeling Coronamaatregel

  Het is één van de versoepelingen van de coronamaatregelen in de sportsector die het kabinet eergisteren presenteerde. De versoepeling geldt overigens alleen bij het trainen, daarna worden de kinderen weer geacht de regels omtrent ‘social distancing’ in acht te nemen.

  Voetbalwedstrijden blijven verboden, aldus het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, maar de 1,5 meter maatregel voor de leeftijdscategorie 13 t/m 18 jaar wordt opgeheven. We zijn dan weer een stapje verder.

  Hoe nu verder?

  VIOD wacht nu de instructies af die door de KNVB en Sportservice Doetinchem binnenkort worden afgegeven. Kunnen we straks misschien onderling partijtjes doen? Of een eigen mini-toernooi in de maand juli? Het is afwachten.

  Kantine mag open!

  In ieder geval mag de kantine per 1 juli weer open. Ook daar zullen richtlijnen aan worden verbonden.

  Blijf ons volgen voor de juiste richtlijnen......Het voetbal komt stapje voor stapje terug !