G-Q0N4XYNWXY
 • Het team komt met een oplossing

  28 nov 2021
 • Met een sterk uitgedunde selectie werd zaterdag 20 november de strijd aangegaan met Terborg; koploper in de competitie, samen met PAX.
  Met de afwezigheid van Ilham en Sam mistte het team twee backs. De afwezigheid van Kaya en Isa zorgde voor nog eens een gemis aan extra creativiteit en scorend vermogen. Jammer dat juist net op dit moment de selectie niet op volledige oorlogssterkte was. Anderzijds bood het de gelegenheid om andere krachten in het team naar boven te halen.
  Er moest dus als collectief strijd worden geleverd. Dat was het leerpunt van de vorige wedstrijd tegen Ruurlo (2-5 nederlaag)

  De elf startende basisspeelsters konden overwegend vanuit een bekende, maar nog niet altijd vertrouwde, positie spelen.
  Floortje en Sanne begonnen centraal achterin. Sterre zou later aansluiten en de positie van Sanne overnemen. Sanne had tot die tijd de positie en taken prima uitgevoerd. Megan en Wendy stonden op de back posities.
  De wedstrijd begon zoals verwacht; druk op de helft van de VIOD meiden. Al snel viel de 1-0. Een doelpunt, dat via een kluts voor de voeten van een Terborgse aanvaller kwam. Met een droog schot werd de 1-0 gescoord.
  Kort daarna kreeg Kate, zonder dat ze er zelf erg in had, de bal in de 16 op haar hand. Weliswaar makkelijk gegeven (vanuit de VIOD bril gezien), maar toch een penalty; 2-0. En dan waren er pas zes minuten gespeeld. Het was voor de meiden lastig de bal vanuit rust en organisatie naar elkaar toe te spelen. Terborg was feller. Zat er gewoon bovenop. De eerste helft was echt overleven. Ondanks dat het team haar stinkende best deed onder de druk uit te voetballen, lukte het maar sporadisch om echt gevaarlijk te worden. De spitsen werden moeilijk bereikt.
  Terborg liep in de eerste helft uit naar een 5-0 voorsprong. Tevens de ruststand.
  Enkele minuten voor rust gaf het team al aan, om in de tweede helft met twee spitsen te moeten gaan spelen. Prachtig dat zij dit zelf opmerkten en met de oplossing kwamen. Lynn gaf aan het middenveld te willen versterken, waardoor die linie nu door Maud (links), Kate en Lynn centraal en Floor (rechts) werd ingevuld. Anne en Jasmijn bleven de diepste spitsen .
  De tweede helft verliep beter! De VIOD meiden hadden het beter voor elkaar. Strijd werd sowieso al geleverd, maar de taken en organisatie werden beter uitgevoerd. Mooi om te zien. Terborg bleef aanvallend sterk, maar de aanvallen konden beter en eerder worden onderschept.
  In de counter leverde dat zelfs nog een grote doelpuntrijke kans op; doordat de keepster van de tegenstander ver uit haar goal stond, was het Anne, halverwege de helft van Terborg, die de bal op goal schoot. De bal rolde met een hoge snelheid richting de lege goal….. Helaas net langs de verkeerde kant van de paal.
  Het duurde tot halverwege de tweede helft dat er een verandering in de stand kwam. Terborg scoorde in vijf minuten drie doelpunten en liepen uit naar een 8-0 voorsprong.
  Het leek er echt op dat de VIOD meiden in de tweede helft de nul konden houden. Dan is het zuur dat Frederique in korte tijd drie keer de bal uit het net moest vissen. De resterende tijd hebben ze weinig weggeven.
  De meiden gaven aan als team te hebben gestreden en dat ze daar trots op waren. Vandaag zat er helaas niet meer in….