• Nieuwe coronarichtlijnen VIOD (Update: 02-12-2021)

  2 dec 2021
 • Zoals bekend heeft de overheid nieuwe maatregelen aangekondigd voor sportverenigingen. Vanaf zondag 28 november, 05.00 uur, gelden binnen onze club en sportpark de volgende regels:

  Wedstrijden

  De KNVB heeft besloten om de komende drie weken de wedstrijden in de A-categorie te annuleren. Wedstrijden in de B-categorie gaan wel door. Voor de A-categorie is besloten om vanaf maandag 6 december de competities tot aan de winterstop stil te leggen. Mochten teams toch tussen 05.00 en 17.00 uur kunnen trainen en het hierdoor verantwoord vinden om op vrijwillige basis wedstrijden te spelen, dan kan dit in onderling overleg worden geregeld. Zie ook bericht op de site van de KNVB.

  Trainen tussen 05.00 en 17.00 uur

  Tussen 05.00 en 17.00 uur kan er worden getraind. De kleedkamers zijn i.v.m. de kinderopvang gesloten. Seniorenteams die willen trainen op maandag, woensdag en vrijdag kunnen doordeweeks tussen 08.00 en 12.00 uur gebruik maken van de kleedkamers. De kleedkamers dienen door het team zelf te worden schoongemaakt/gedesinfecteerd.

  Voor de komende weken kan het trainingschema van week 48 worden gehanteerd. Mochten er teams zijn die in week 48 niet hebben getraind, dan kunnen zij zich wenden tot planningviod @ gmail.com. We zullen dan kijken of er een geschikt moment is om te trainen.

  Openingstijden sportpark

  Het sportpark is gesloten van 17.00 uur tot 05.00 uur voor alle activiteiten. Ook vergaderingen kunnen niet meer worden gehouden op het sportpark. Deze maatregelen duren in ieder geval tot 19 december 2021.

   

  De overige maatregelen, gebaseerd op de persconferentie van 13 november 2021, blijven ongewijzigd:

  Kantine

  Vanwege de verplichte sluiting van het sportpark zal doordeweeks de kantine dicht blijven. Op zaterdagen en zondagen zal - ondanks dat de kantine formeel open mag zijn - het zitgedeelte ook worden afgesloten. Het to-go gedeelte blijft geopend. Daar is het dragen van een mondkapje verplicht. Vanuit sociaal-maatschappelijk oogpunt verzoeken wij de spelers en staf zo snel mogelijk na de gespeelde wedstrijd de accomodatie te verlaten. We volgen hierbij de richtlijnen van de KNVB.

  Kleedkamers

  Op wedstrijddagen kan gebruik gemaakt worden van de kleedlokalen als de spelers hun QR-code getoond hebben. Wij vragen de begeleiding van de teams om dit te doen en hiervoor verantwoordelijkheid te nemen. Op deze manier kunnen we de kleedlokalen tot nader orde open houden. Bij het gebruik van de kleedkamers dient wel 1,5m2 afstand te worden gehouden.

  Toegang sportpark en publiek

  Er mag geen publiek meer aanwezig zijn bij de wedstrijden en de trainingen. De controle hierop zullen we doen bij de ingang van het sportpark. Bij de toegangspoort zal iedereen boven de 18 jaar worden gecontroleerd op de CTB. Indien je geen CTB hebt, dan mag je het clubgebouw niet betreden.

  Toegang kantine

  De deur op het terras en de hoofdingang functioneert als ingang van de kantine. Via deze deur kun je zonder coronatoegangsbewijs, maar met mondkapje de "VIOD to go" afhaalcounter bezoeken. 

  Uitwedstrijden

  Het RIVM adviseert om tijdens het vervoer naar uitwedstrijden mondkapjes te dragen omdat meerdere mensen uit verschillende huishoudens bij elkaar in de auto zitten. Om het aantal reisbewegingen te verminderen, worden teams verzocht om met zo'n minimaal mogelijk aantal auto's naar de wedstrijd te reizen.

  Uitzonderingen
  Mensen die functioneel aanwezig zijn mogen het sportpark betreden en hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals en alle strikt noodzakelijke vrijwilligers*.

  * Let op! Dit geldt niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden. Zij moeten bij binnenlocaties wel een CTB tonen.

  Het bestuur vindt het vervelend deze maatregelen te moeten toepassen, echter voelen we ons verantwoordelijk om de regels van de overheid en KNVB correct te implementeren. Wij hopen op deze wijze een steentje bij te dragen.

  Wij danken alle vrijwilligers die ondersteunen met de uitvoering van deze maatregelen. We vertrouwen erop dat leden en bezoekers van ons sportpark begrip hebben en hun medewerking verlenen.

  Het bestuur vv VIOD