• Eindelijk weer het veld op

  29 apr 2020
  |
  • 0
 • De HMQ-jeugd van VIOD beet vanmiddag de spits af en konden voor het eerst sinds anderhalve maand eindelijk weer het voetbalveld op. In een 'normaal' jaar zouden de velden van vv VIOD in de mei vakantie minder in gebruik zijn, maar de situatie is nu anders. De jongens en meisjes waren dolgelukkig dat ze even losgelaten konden worden en dat kan je heel letterlijk nemen. Ouders waren niet welkom binnen de hekken. Zij mochten hun kroost afleveren en een uur later ophalen. Wachten moest volgens het protocol buiten het hek gebeuren. En daar had iedereen begrip voor.

  door John van der Kamp

  Zoals de koeien in het voorjaar huppelend en springend de wei ingaan zo zochten de spelertjes van de HMQ-cup van VIOD het veld op. Qua trainingsvorm hoefde er niet zo veel voorbereid te worden. Doelen, ballen en hesjes, meer was er niet nodig om het aloude partijtje vorm te geven. 

  De toezichthouders en trainers die onder strikte voorwaarden wel naar binnen mochten moesten eerst de handen reinigen en via de eenrichtingsroute richting het kunstgrasveld waar zij, met inachtneming van de RIVM-regels, hun werk konden doen.

  De kantine bleef potdicht, maar de velden waren open tot opluchting van alle kinderen en hun ouders. Na het uurtje voor de allerjongsten, werd het veld vrijgemaakt voor de teams JO8-3, JO8-4, JO10-3, JO11-2, JO11-3 en JO12-3. Deze teams hadden allen een kwart veld tot hun beschikking en daar kon men aardig mee uit de voeten.

  De avond werd afgesloten met de training voor de teams JO15-4, JO17-3 en de selectie teams JO17-1 en JO19-1.

  Donderdag zijn er weer zes andere teams aan de beurt.