• Eindelijk weer een wedstrijd voor VIOD VR1!!!

  8 sep 2021
 • Nadat we vorig seizoen na vier(!) wedstrijden de competitie door Corona moesten staken, bleven we al die tijd met een zeer goede opkomst op elk mogelijk moment trainen. Dus ook met groepjes van 4 op 1,5 meter afstand stonden we in weer en wind op het veld.
  Nu de maatregelen eindelijk wedstrijden in competitieverband toelaten, konden we ons na een korte zomerstop richten op het nieuwe seizoen. Met om er in te komen eerst drie bekerwedstrijden. De eerste wedstrijd was direct een pittige… VIOD VR1 – DZC ’68 VR2.

  Een team waarvan we door met name een zussenband enige “inside information\" hadden. Dat bevestigde de kansloos geachte positie tegen een tegenstander van een hogere klasse. De voorbespreking was er dan ook vooral op gericht om te genieten van het feit dat we weer mochten spelen, dat we gegroeid waren als team en wat voetbal betreft en dat we hopelijk momenten zouden krijgen waarin we konden laten zien dat we wel degelijk wat konden. Niets bleek minder waar…

  Binnen vijf minuten lag de bal al in de goal! Na een overtreding op Anne te Grootenhuis die net buiten de zestien werd gegeven, lag de bal perfect voor Lynn Mombarg om heel beheerst met een geplaatst balletje verrassend op voorsprong te komen. 1-0. Niet veel later na een individuele actie gaf Lynn een voorzet die door een speelster van DZC in eigen doel werd gewerkt. 2-0. De verbazing over het verloop van de wedstrijd maakt plaats voor vertrouwen en we laten zien dat plezier en prestatie in ons team prima samengaat. De “basis” waarvan Lianne Nieswand en Heidi Vink het hart vormen centraal op het middenveld, geeft de bezoekers weinig ruimte om zelf iets te creëren. De spaarzame momenten voor het doel worden door Kim Kraaijvanger vrij eenvoudig tegengehouden, mede door het goede verdedigen onder leiding van Jillian Hannink.

  Na enkele wissels (Nicky te Koppele voor Anne, Patty Bulten voor Heidi en iets later Mae Bruil voor Anisha Roelvink) met onvermijdelijke positiewisselingen was het even zoeken naar de organisatie. DZC kwam daardoor wat gevaarlijker voor het doel, maar tot een doelpunt kwam het niet. Zelf kregen we enkele (bijna) niet te missen mogelijkheden. Isa Lutgens zette met een aantal fraaie crosspasses onze spitsen vrij voor de goal, maar de scherpte ontbrak. Ook Patty kon in kansrijke positie niet scoren tegen haar oude team. Met een kleine voorsprong gingen we de welverdiende rust in.
  Na de onderbreking pakken we ons voetbal weer op en creëren de ene mogelijkheid na de andere, maar scoren lukt nog even niet. Het gevaar bij DZC moet vooral van de zijkant komen, maar Sueña Espinola en Sanne Mateman spelen een solide wedstrijd en zijn hun directe tegenstanders in de duels de baas. En dan gaat het los…

  Na een heerlijke opening op rechts, schiet Lynn de bal hard voor en met net zoveel snelheid komt Nicole Chevalking bij de eerste paal en ramt de bal in het net. 3-0. Niet veel later na een eerdere mislukte corner. Krijgen we een tweede die Anne kort op Heidi speelt en na een simpele passeerbeweging geeft ze de bal voor. Nicole verlengt met het hoofd richting de tweede paal en dan is het een koud kunstje voor Lynn om haar tweede te maken.
  Haar eerste hattrick komt er na een geweldige assist van Kim die met een uittrap over alles en iedereen Lynn bedient. 5-0!

  Uiteraard spelen de concentratie en de vermoeidheid aan het eind van de wedstrijd een rol, waardoor we de voorsprong zien slinken van 5-0 naar 5-3. En doordat we zelf opnieuw hele grote kansen niet weten te benutten, blijkt dat de eindstand en kunnen we terugkijken op een verrassend positief begin van het seizoen!