• Eendracht '30 dit keer te sterk voor VIOD (3-1)

  12 mei 2022
 • Na de overwinningen tegen Union (3-1) en DCS (1-0) en de nederlaag tegen DVC'26 (1-0) afgelopen zondag ging de reis vandaag naar Mook. Waar de heenwedstrijd in Doetinchem leidde tot een knappe overwinning van de roodzwarten, ging dit keer Eendracht er met de punten van door (3-1).

  Aan het einde van de middag vertrokken de mannen van trainer Rudi Vonk met de bus naar Mook. Er werd extra vroeg vertrokken om enerzijds files te vermijden en anderzijds om onderweg nog een sportmaaltijd te nuttigen. Trainer Rudi Vonk kon, net als afgelopen zondag, niet beschikken over topscorer Ralph Klein Tank (geblesseerd). Twan Esman en Wessel Rensen vormden vandaag de voorhoede van VIOD.

  Eendracht '30 startte sterk aan de wedstrijd en scoorde al snel (8e minuut) de 1-0. De 2-0 viel op slag van rust. Ook in de tweede helft was Eendracht beter. In de 58e minuut werd de 3-0 op het scorebord gezet. In 82e minuut deed VIOD iets terug. Bohdy van Hal tekende voor de aansluiting (3-1). In de laatste 10 minuten nam VIOD het initiatief en was het de betere ploeg. Helaas werd het overwicht in het resterende deel van de wedstrijd niet meer omgezet in doelpunten, waardoor de punten in Mook bleven.

  Rudi Vonk: "We hebben de doelpunten te eenvoudig weggegeven. Doordat we onvoldoende oog hadden voor de restverdediging scoorde Eendracht '30 twee keer op identieke wijze. In enkele fases van de wedstrijd waren we wel goed aan de bal. Dit resulteerde in een goede goal van Bohdy van Hal. Mats van Engen, lang geblesseerd geweest, kende wederom een goede invalbeurt en zorgde voor de nodige dreiging. Nu op naar zondag, dan wacht de thuiswedstrijd tegen VVG'25".

  Ook op andere velden werd er gestreden om de punten in de tweede klasse I. Koploper SDOUC verspeelde twee punten in de strijd om de titel tegen DIO (2-2). Door de winst in de slotfase van WSV op Concordia Wehl (3-4) gaat de club uit Apeldoorn nu aan kop. Vorden deed goede zaken tegen DCS (3-1) en Spero won van SC Varsseveld (0-1). Met nog vier wedstrijden te gaan, is de strijd om directe handhaving nog steeds in volle gang. VIOD staat 4 punten achter op Varsseveld, 6 op DIO'30 en 7 op VVG'25.

  Komende zondag wacht de thuiswedstrijd tegen VVG'25. SC Varsseveld speelt thuis tegen Quick 1888 en DIO speelt uit tegen DVC'26. Al met al wordt het weer een spannend weekeinde (dat muzikaal wordt afgesloten door DJ Robert Hartgers in de kantine van sportpark Dichteren). 

  Het resterende programma van de ploegen die strijden om (directe) handhaving vind je onder dit bericht.