• Speeltuintjes Dichteren broedplaats voor vrouwenvoetbal?

  11 jul 2021
 • Een bijdrage van Gijs Helmink

  Zaterdag 4 juli was het dan zover, de wedstrijd waar al weken naar uitgekeken werd, de kraker tussen de moeders van de J08-1 en de toppers van de J08-1! Voorafgaand aan deze wedstrijd werden er al in meerdere speeltuintjes in Dichteren moeders gespot die aan hun conditie en techniek aan het werken waren, van onderschatting was dus geen sprake.

  Rond 10.45 uur werd er verzameld. Beide teams werden onder luid gejuich ontvangen op veld 3. De kinderen begonnen aan hun gebruikelijke warming up en de moeders werden “onder handen genomen” door clubicoon Koen Monasso. Waar Nick en Kai hun team volledig onder controle hadden, was er bij de dames weinig meer terug te zien van de techniek-training die zich in de speeltuintjes had afgespeeld. De tactiek werd aan beide kanten nog even doorgenomen en om 11.00 uur was het dan zover! Het fluitsignaal volgde en de wedstrijd was nu echt begonnen.

  Helaas kon Annelotte (moeder van Daan) niet aanwezig zijn in verband met een heus optreden in Amphion van haar andere zoon, wel werd er gezorgd voor een meer dan waardig vervanger, Tosca (de tante van Daan). De eerste vijf minuten was het eenrichtingsverkeer. De moeders werden overklast door de snelheid, techniek en gedrevenheid van de “kleine” mannen en een monsterzege leek in de maak.

  Sam (die zijn snelheid naar we vandaag hebben gezien van zijn moeder heeft mee gekregen) wist Loes op snelheid te kloppen en een mooie voorzet af te leveren, de bal kwam bij Mats terecht en met een katachtige redding wist Tosca de bal uit de goal te rossen. Tosca bleek gedurende deze wedstrijd een heuse sta in de weg en wist met meerdere fraaie reddingen een declassering te voorkomen (@dames1 mochten jullie op zoek zijn naar de nieuwe Sari Van Veenendaal, meld je dan bij Koen Monasso).

  Na 7 minuten kwam dan eindelijk de verlossende 1-0 op het scorebord voor de kinderen. Guus passeerde op kinderlijke wijze Nicole en via Sam werd er gescoord. Koen Bruil had tot de 1-0 nog geen enkele bal op goal gehad, maar tot ieders verassing stoomde Laura na fraai combinatie spel tussen Lieke en Elise aan de rechterkant op, een verwoestend schot volgde en Koen was kansloos 1-1.

  De moeders roken “bloed” en Lieke wist simpel de 2-1 voor de moeders te maken. Dit had niemand verwacht. Er werd gefloten voor de eerste rust. Kai en Nick pepde de jongens op. De moeders waren compleet uitgeput en in de veronderstelling dat ze al 40 minuten hadden gespeeld en de overwinning in de pocket was… 

  De tweede helft; de druk werd opgevoerd en Jop vond het nodig een panna te geven aan Nanda en gaf de bal mee aan Wesley die op fraaie wijze Guus wist te bereiken en de 2-2 lag binnen. Tosca was kansloos en hoorde de bal alleen maar…

  De spanning was terug en er werd aan beide kanten op het scherpst van de snede gevoetbald. Bij de jongens werd er gewisseld van Keeper en Guus nam de taak over van Koen. Al snel lag de 3-2 voor de jongens in het netje, Mats zette met een flitsende actie Koen vrij voor de goal, zo`n kans is aan Koen wel besteed. Hij wist de bal “simpel” in de hoek te leggen.

  De getergde moeders gooide het tempo omhoog en Elise wist met een sliding (of was het uitglijden?) Jop af te stoppen, een counter was wat volgde en Nanda kon zo de 3-3 maken. Een uitputtingsslag was wat volgde voor de moeders, een combinatie van conditie en hitte deed ze uiteindelijke de das om. Daan maakte in de laatste minuut de winnende.

  Het publiek was in extase en onder luid getoeter van Pam kwam de wedstrijd tot een einde. Na het behalen van de winst in de Regio Cup vond vandaag ook de huldiging plaats, onder het genot van een ijsje werden de medailles uitgereikt door de trainers Kai en Nick. Na afloop werden er nog penalty’s genomen, foto`s gemaakt en de hilarische momenten doorgenomen.

  Namens alle ouders willen wij nogmaals Kai en Nick bedanken voor het afgelopen seizoen en wensen iedereen een fijne zomervakantie.