• Een koude herstart van het seizoen...

13 feb 2022

• Na meer dan twee maanden zonder wedstrijd te mogen spelen, kunnen we eindelijk weer doen waar we al die tijd naar verlangd hebben… voetballen om het “echie”. Helaas werd door de lockdown het bekertoernooi uit het programma gehaald, waardoor we de vierde ronde niet meer hebben kunnen spelen, maar is de competitie wel hervat.

Op het kunstgras - meer kunst dan gras - van FC Winterswijk tegen het plaatselijke tweede team start de tweede seizoenshelft. Het ontbreken van Jillian Hannink, dit seizoen als laatste man een hele belangrijke schakel in het team, is een groot gemis. Gelukkig hebben we veel kwaliteit in de groep en (na stevige onderhandelingen) neemt Lianne Nieswand haar positie over. Isa Smiers (MO17) gaat mee als extra wissel, aangezien we een aantal niet geheel fitte spelers op de bank hebben.

Het eerste moment richting doel is voor de tegenstander. Kim Kraaijvanger ziet de bal naast rollen. Vanaf dan is het zo goed als eenrichtingsverkeer naar het Winterswijkse doel.
    Het eerste doelpunt komt na een afgeslagen corner van Isa Lutgens. Sueña Espinola y Vazquez vangt de bal op buiten de zestien en brengt de bal hoog in. Lynn Mombarg staat op de juiste plek en weet direct het net te vinden. 0-1.

Na een periode van powerplay met nog een aantal gevaarlijke corners van Isa en een bal op de lat, kopt Lynn vanuit zo’n corner de bal handig binnen. 0-2.

Anisha Roelvink, die een uitstekende wedstrijd speelt, komt een aantal keren gevaarlijk voor de goal, maar óf de keeper redt óf het schot gaat naast.
    Een goede voorbereidende actie van Anne te Grootenhuis staat aan de basis van Lynn’s derde van de middag. 0-3.

Sanne Mateman, Danique Gunsing en Sueña gaan door waar ze voor de lockdown waren gebleven en houden de spitsen van de thuisploeg ver van de goal. Fleur Geurts gunt Sanne haar welverdiende rust en ook zij is haar tegenstander de baas.

We blijven zelf kansen creëren, met o.a. loopacties van Ilona Hietkamp, (later) Isa S en Nicole Chevalking langs de lijn, maar krijgen de bal niet in het doel. Dat heeft naast de uitstekende keepster, toch vooral te maken met de keuzes die we zelf op het beslissend moment maken.
    Na een aantal goede pogingen van Heidi Vink vangt Nicky te Koppele, koud in het veld, de bal op in de zestien. Tussen een mêlee van speelsters vindt ze een gaatje, maar de bal vliegt naast.

Tien minuten voor de rust krijgt Kim eindelijk weer iets te doen. Al blijft het bij het oppakken van een rolletje. Vanuit de voortzetting met een verre uittrap creëert ze direct gevaar en krijgen we de zoveelste corner. Ditmaal genomen door Lynn. Anisha, op de rand van de zestien, ziet haar schot gekraakt.

Rust. Een wandeling langs het zwembad terug naar de warmte van de kleedkamer. Nicole had haar huiswerk gedaan en dus lange kousen aangetrokken, maar de knie verraadt toch een sliding.

Na de rust gaan we door waar we gebleven waren… kansen creëren. Een lange bal van achteruit wordt op het middenveld opgevangen door Lynn. Met een heerlijke loopactie dribbelt ze voorbij de verdediging en gaat alleen op de keeper af. Ze blijft rustig en schiet de bal bekeken naast de keeper in het doel. 0-4.

Nicole is kort daarna dichtbij een treffer, maar de keepster redt haar eerste inzet en daarna is ze een fractie later dan de keepster bij de bal. Isa S speelt zichzelf vrij op de rand van de zestien, haar schot gaat naast.

Een misverstand in de verdediging geeft de tegenstander net genoeg ruimte voor een derde schot op doel. De bal stuitert hoog over Kim het doel in. 1-4. Een fraai staaltje effectiviteit.

In kansenverhouding zou een veel grotere uitslag reëel zijn, maar met name de tweede helft spelen we veel te rommelig en uit organisatie. Hierdoor komt de tegenstander iets meer in de wedstrijd, maar echt gevaarlijk wordt het niet.

Ondanks een matige wedstrijd hebben we niet veel weggegeven en wel veel kansen gecreëerd met veel verschillende spelers en is het al met al een prima vervolg van de competitie. De volgende wedstrijd mag de temperatuur en ons spel wel wat warmer…