• Doetinchemse kwartiertjes

  7 nov 2021
 • Als het meidenteam van VIOD zoveel doelpuntenmakers heeft en daarmee een goede doelpuntenmachine is, is de kans aanwezig dat je de tel wel eens kwijt raakt. Zo ook in het vorige verslag; daarin werd gezegd dat Jasmijn op zoek ging naar haar eerste doelpunt van dit seizoen. Maar deze had ze al gemaakt tegen MEC (8-1 overwinning)! Dus ging Jasmijn vandaag op zoek naar haar tweede doelpunt. En is haar dat gelukt? Grol MO17-1 was vandaag de tegenstander van de VIOD meiden, die weer met een volledige selectie konden aantreden. Kijkend naar de ranglijst zou deze wedstrijd op voorhand als ‘makkelijk’ (met alle respect!) bestempeld mogen worden.
  In de eerste paar minuten was daar niets van te merken. Sterker nog, de eerste aanval en doelpoging kwam van Grol. De meiden waren dus gewaarschuwd……..
  Het was het ‘Doetinchems kwartiertje’ waarin het verschil werd gemaakt. In de zevende minuut scoorde Lynn met een harde, lage knal de openingstreffer (1-0).
  Maud verdubbelde de score, door de bal met het haar rechtervoet met veel gevoel over de keepster heen te schieten (2-0).
  Lynn was weer trefzeker in de 22e minuut en zette de ruststand op het bord (3-0).
  De VIOD-meiden verzuimden de score in de eerste helft al te vergroten. Grol gaf goed tegenstand en kwam er soms ook nog gevaarlijk uit, waardoor backs Megan en Sam (afgewisseld met Ilham en Wendy) de duels aan moesten gaan. Vaak met goed resultaat, zodat de meiden weer in de aanval konden. Soms kwam er ook nog wat gevaar in de zestien voor de goal van Frederique, waar centrale verdedigster Sterre, Floor(tje) en Sanne hun werk goed deden en het echte gevaar tegen konden gaan.

  In de tweede helft kon Megan een linie hoger spelen; links op het middenveld, omdat Isa wat rust werd gegund. ‘ik vond het super leuk om weer eens een keer op linksmid te spelen. Ik merkte dat ik me daar best wel op m’n plek voelde’. ‘Leuk vond ik ook dat ik een goede een-twee met Maud had en ik daar bijna uit kon scoren’, gaf Megan na de wedstrijd aan.
  Grol bleef goed in de wedstrijd. De VIOD-meiden waren toch weer meegegaan in het spel van de tegenstander, terwijl ze zelf bij de voorbespreking en in de rust aangaven dit niet te laten gebeuren.
  Ook in de tweede helft een ‘Doetinchems kwartiertje’;
  Waar Megan (nog) niet scoorde, ging Lynn door met scoren.
  Halverwege de tweede helft bracht zij de stand op 4-0 en was ze ook verantwoordelijk voor de 5-0.
  De doelpuntenmachine was weer op volle toeren. Want nog geen vier minuten na de 5-0, scoorde Maud de zesde. En was het Isa, die ondanks de beperkte speeltijd , het niet kon laten een doelpunt te maken (7-0, in de 70e minuut).
  Kort na deze treffer was er nog een prachtig schot van Grol; de bal vloog richting de kruising. ‘Ik zag de bal zo de kruising in vliegen en telde ‘m eigenlijk al. Maar daar stond die fantastische keepster van jullie, die de bal al vliegend uit de kruising tikte’, aldus de trainer van Grol.
  In de slotfase van dit duel was er dan toch nog een hoogtepunt; ‘De bal ging langs de goal en ik ging er achteraan. Toen dribbelde ik langs mijn tegenstanderster, die net voor de goal stond. Ik schoot in de korte hoek en… GOAl!’. Het was toch Jasmijn, die haar tweede van het seizoen maakte en met deze treffer (8-0), drie minuten voor tijd de eindstand bepaalde.
  Met deze overwinning behoudt VIOD MO17-1 de tweede plaats in de competitie. Ze staan op gelijke hoogte met ZZC’20, maar de VIOD-meiden hebben een beter doelsaldo. Nog vijf ‘finales’ te gaan. Daarin mogen de meiden o.a. nog tegen Terborg (4e plek in de competitie) en PAX (1e plek in de competitie) spelen. Spannend dus.
  Volgende week, zaterdag 13 november 11.30 uur, thuis tegen Ruurlo MO17-1. Onze VIOD-meiden zullen het publiek weer gaan vermaken. Het hoofdveld is dan het toneel………